Haber Detayı
10 Ekim 2018 - Çarşamba 12:41
 
Ankara 'Rus Pastaları'nı Çok Sevdi
Ankara’da yaşayan Rus iş insanlarına ve eşlerine yönelik yaş pastalar ve kurabiyeler üreten Rus pasta sanatçısı Alfiya Ziatdinova, Kanal B’de ballı Medovik pastasını yaptı.
- Haberi
Ankara 'Rus Pastaları'nı Çok Sevdi

‘Biz Bize’ adlı sabah kuşağı programının konuğu, Rus pasta sanatçısı Alfiya Ziatdinova oldu. Rusların en çok sevdiği ballı Medovik pastasını canlı yayında yapan Ziatdinova, beyaz çikolatalı taç süslemesiyle, pastaya ayrı bir itibar kattı

 

2014 yılından bu yana Rus yaş pasta ve kurabiyeleri üreten Alfiya Ziatdinova, pasta yapımındaki kullandığı taktikleri ve tariflerini izleyiciler ile paylaştı. ‘Düşük kalorili ve baldan yapılan tatlılarımız, Ankara’da büyük ilgi görüyor’ diyen Ziatdinova, ‘aynı dili konuştuğumuz insanlarımız, memleketlerindeki tatlı ürünlerinin özlemini, Ankara’da giderebiliyor’ dedi

 

Rusların en çok Medovik adlı pastayı sevdiğine dikkati çeken pasta Ziatdinova, ‘Bizim coğrafyamızda bu pasta çok sevilir. Her köşe başındaki kafelerde çeşitli şekilde üretilerek müşterilerin damak zevkine sunulur. Ben 6 çeşit pasta üretiyorum. Türklerin ceviz kurabiye olarak söylediği, Rusların Oreşki’nin kurabiyesinin kremasını ise Ankara’daki köylerden keçi sütü temin ederek, mutfağımda üretiyorum’ dedi

 

ANKARA’DA 30 BİNE YAKIN İNSANIMIZ VAR

Rusça konuşan vatandaşlarla yapılan evliliklerin giderek arttığına dikkati çeken Ziatdinova, ‘Rusya’dan, Ukrayna’dan ve Rusça konuşan ülkelerden yeni bir hayat için Ankara’ya gelen çok sayıda soydaşımız var. Ağırlıklı olarak Çankaya bölgesinde yaşayan 30 bine yakın Rus ve Rusça konuşan ülkelerden gelen insanlarımızın olduğunu tahmin ediyoruz. Dolayısıyla, doğup büyüdükleri topraklardaki tatlı ürünlerinin özlemini çeken büyük bir kitle var. Aynı dili konuştuğumuz insanlarla Ankara’da büyük bir dayanışma halindeyiz. Onlar için pasta üretmek, beni çok mutlu ediyor’ dedi

 

MEDOVİK PASTASI

Rusça konuşulan ülkelerde, oldukça büyük talep gören Medovik, katkı maddesi kullanılmadan, bal, tereyağı, labne peyniri, süt ve süt krema kullanılarak yapılıyor. 180 derecede ısıda pişirilen özel karışımdan yapılan hamurun katlarının her biri, ayrı ayrı pişiriliyor. Kıvamında pişen katlar, 12 kat olarak toplanıyor. Katların arasına hazırlanan özel krema, belirlenen ölçüde ekleniyor. İsteğe göre ceviz, badem veya çikolata, süsleme için kullanılıyor

Kaynak: Editör: Flas Gazetesi
Etiketler: Ankara, 'Rus, Pastaları'nı, Çok, Sevdi,
Yorumlar
Haber Yazılımı