Yerel seçimlere 2 ay gibi kısa bir süre kala Sincan ve Etimesgut’ta Millet İttifakı’nın hala adayını bulamadığını, adayını açıklayamadığını görüyoruz. Sincan’da CHP aday çıkarmayıp İYİ Parti’nin çıkaracağı adayı destekleyecek.
Bunu biliyoruz..
Biliyoruz bilmesine ama İYİ Parti’den çıkacak Sincan Belediye Başkan Adayının kim olacağı halen belirsizliğini koruyor.
Bugüne kadar bir çok isim konuşuldu. Dr. Yüce Atilla Demirci’den Rıza Gezer ismine kadar. Öte yandan Sincan’ın eski tanıdık siyasilerinden ve bir dönem ANAP saflarında siyasi mücadelede bulunmuş olan Cemal Karakuş’un bile ismi geçti. Ki kendisi İYİ Parti’den Belediye Başkanlığı için adaylık müracaatında bulundu.
Adı telaffuz edilenlerin arasında ise yine bir dönem AK Parti’den Sincan Belediye Başkanlığı’na aday adayı olan, Sincan Belediyesi’nin eski İmar Müdürleri’nden Salim Dalkılıç geliyor.
***
Sincan’da yapılacak olan CHP+İYİ Parti İttifakı’nın nasıl bir sonuç alacağı, kimi aday göstereceği şu saate kadar belli olmadı. Vatandaşlar, “Galiba Millet İttifakı Sincan ve Etimesgut’ta aday çıkaramayacak” dedikoduları üretmeye başladı bile.
Ama şurası kesin; İYİ Parti, İttifak adayı olarak Sincan’da kimi gösterirse göstersin en büyük başarısı Sincan Belediye Meclisine üç-beş belediye meclis üyesi sokabileceğidir. Alabileceği maksimum oy oranı yüzde 30’u bulamayacaktır. Çünkü Sincanlı mevcut Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakının adayı Murat Ercan’a güveniyor, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki’ye desteğini açıkca ifade ediyor.
***
Etimesgut’a gelecek olursak;
Ülkemiz genelinde Millet İttifakı’nın bir türlü uzlaşma sağlayamadığı ilçelerin en başında geliyor. İlk sırada Etimesgut, ikinci sırada ise Bodrum yer almaktaydı. Bodrum’da problem çözüldü, Etimesgut ise bir türlü çözülemedi.
CHP ve İYİ Parti Genel Başkanlarının geçtiğimiz hafta yaptıkları açıklamaya göre Etimesgut’ta her iki partide kendi adayını çıkaracaktı. Ancak İYİ Parti İlçe Başkanı Alparslan Yılmaz ve yönetimi, bu karara şiddetle karşı çıkarak “Biz Etimesgut’ta ittifak istiyoruz, yerel aday istiyoruz” çıkışı yaptı. Genel Merkez tarafından İlçe Başkanı ve yönetimi görevden alınsa bile ertesi gün yeniden görev kendilerine verildi ve Etimesgut’ta adayın kim olacağı konusu yeniden masaya alındı.
Etimesgut oldukça karışık. Millet ittifakını kuran partiler hem kendi aralarında anlaşamıyorlar hem de adayın kim olacağı konusunda karara varamıyorlar.
Etimesgut Belediye Başkan Adayı büyük bir ihtimalle CHP’den çıkacak. Ama CHP’ye de dönüp baktığımız zaman orada da bir huzursuzluk hakim. Belediye Başkanlığı için 4 isim resmi olarak müracaat etmişlerdi. Ama CHP Genel Merkezi, bu isimleri beğenmemiş olacak ki ithal aday arayışına girdi. Dışarıdan bir ismi aday yapma gayreti içerisinde.
Bu isimler Kenan Nuhut, Celal Çelik, Ahmet Yeşil ve Cengiz Topel Yıldırım. Bunlara bir isim daha eklendi. Geçen dönem Pursaklar’dan aday olan Hüsniye Erdoğan.
***
Aday olarak kim açıklanırsa açıklansın, Millet İttifakı; Etimesgut’ta ayağına kadar gelen fırsatı çoktan tepti bile. Hem iki parti arasındaki anlaşmazlık, hem de CHP’nin içinde (özellikle Etimesgut İlçe Örgütü’nde) yaşanan huzursuzluk bizi haklı gösteriyor.
Sonuç olarak şunu söyleyebiliriz, Sincan ve Etimesgut’ta Cumhur İttifakı önemli bir farkla seçimi kazanacak.
|