Mamak'ta Birlik ve Dayanışmanın Temeli Atılıyor
Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, 4 Temmuz’da gerçekleştirilecek Kültür Tesis Alanı Temel Atma Töreni ile Yas-ı Matem Aşure Lokması Programı öncesinde düzenlenen hazırlık toplantısında dernek başkanları ve temsilcilerle bir araya geldi.

Mamak Belediyesi tarafından 4 Temmuz’da gerçekleştirilecek Kültür Tesis Alanı (Cemevi, aşevi, kütüphane, kültür evi ve emekli yaşam merkezi) Temel Atma Töreni ile Yas-ı Matem Aşure Lokması Programı öncesinde hazırlıklar devam ediyor. Bu kapsamda düzenlenen toplantıda, programa ilişkin hazırlık çalışmaları değerlendirilirken, etkinliğin planlanan şekilde gerçekleştirilmesine yönelik koordinasyon süreci gözden geçirildi. Toplantıya belediye yetkililerinin yanı sıra dernek başkanları ve temsilciler de katıldı.
Başkan Şahin: “Cemevinin Mamak İçin Önemi Çok Büyük”
Toplantıda konuşan Başkan Şahin, bugüne kadar çeşitli imkânsızlıklar nedeniyle hayata geçirilemeyen projenin, Alevi toplumunun ve kanaat önderlerinin talepleri doğrultusunda şekillendiğini ifade ederken, Cemevinin Mamak için önemli bir eksikliği gidereceğini söyledi.
Şahin, “Mamak'ta Cemevinin önemi çok büyük. Şimdiye kadar imkânsızlıklarımız vardı. Ancak bugün bu imkânı sağlayabiliyor olmamız ve Alevi toplumunun, kanaat önderlerinin isteğine karşılık verebilmemiz bizim için çok kıymetli. Biz 25 yıl sonra, bu yıl ikinci kez bir araya geldik. Bu çok değerli” ifadelerini kullandı.
Mamak İçin Önemli Bir Eksiklik Giderilecek
Cenaze hizmetleri için uzun yıllardır farklı ilçelerdeki Cemevlerinden yararlanmak zorunda kaldığını ifade eden Şahin, yapılacak Cemevinin bu alandaki önemli bir ihtiyacı karşılayacağını söyledi.
Şahin, “Şimdiye kadar Mamaklılar cenazelerini farklı ilçelerde kaldırıyordu. Bazen yer bulunamıyor, sıra bekleniyordu. Yapılacak Cemevinin önemi bu yüzden çok büyük” ifadelerini kullandı.
Tüm İnançlara Eşit Hizmet Anlayışı
Mamak Belediyesi olarak tüm inançlara eşit ve kapsayıcı bir anlayışla hizmet ettiklerini vurgulayan Başkan Şahin, ilçedeki ibadethanelere yönelik çalışmaların sürdüğünü belirtti.
Şahin, “Mamak'ta mescitlerimizi onarıyoruz, Cemevlerimizi inşa ediyoruz. Biz her kesimden inancı kucaklıyoruz. Bu bizim için çok önemli” diye konuştu.








