Keçiören'in 40 Yıllık Sel Sorunu Çözülüyor
ASKİ Genel Müdürlüğü, Keçiören Basınevleri Mahallesi’nde yaklaşık 40 yıldır yaşanan sel ve su baskını sorununu çözmek için altyapıyı baştan sona yeniliyor.

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, Başkent’te uzun yıllardır devam eden altyapı sorunlarını geçici müdahaleler yerine kalıcı yatırımlarla çözmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.
Bu kapsamda Keçiören ilçesi Basınevleri Mahallesi’nde özellikle yoğun yağışlarda yaklaşık 40 yıldır sel ve su baskınlarının yaşandığı Gülhane, Selçuklu ve Gün Sazak caddelerinde kapsamlı bir altyapı yatırımı gerçekleştiriliyor.
40 YILLIK SORUNUN ÇÖZÜMÜ ZORLU BİR MÜHENDİSLİK ÇALIŞMASI GEREKTİRİYOR
Basınevleri’ndeki çalışma, mevcut boruların yenileriyle değiştirilmesinden çok daha kapsamlı bir altyapı dönüşümü niteliği taşıyor. Bölgenin altında bulunan kaya zemin, büyük çaplı hatların inşasını önemli ölçüde güçleştirirken; yoğun konut ve yapılaşma, mevcut yollar ile yer altındaki diğer altyapı sistemleri çalışma alanını sınırlandırıyor.
ASKİ ekipleri, kaya zemini kırarak 2.800 milimetreye ulaşan yağmursuyu hatları ile 800 milimetrelik atık su hatlarının imalatını gerçekleştiriyor. Büyük çaplı hatların yerleştirilebilmesi için geniş ve derin kazılar yapılırken, mevcut altyapının çalışır halde tutulması, trafik ve yaya güvenliğinin sağlanması ve bölgedeki günlük yaşamın mümkün olduğunca az etkilenmesi için çalışmalar kontrollü biçimde yürütülüyor.








