ANGİKAD'ın Başkan Adayı Gözde Diker Oldukça İddialı
Girişimci İş Kadınları Derneği (ANGİKAD) Başkan Adayı Gözde Diker, SİNERJİ Ekibiyle Birlikte “Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Öneri” Projesiyle Kadınların Gücüne Güç Katacak!
Girişimci İş Kadınları Derneği (ANGİKAD) Yönetim Kurulu Genel Sekreterlik görevini yürüten Gözde Diker, yeni dönemde “Sinerji” ekibiyle birlikte ANGİKAD ile fark yaratmak için başkanlığa aday oldu.
Dayanışma içerisinde hareket etmenin önemine vurgu yapan Diker, girişimci iş kadınlarına destek olmak, kadınları güçlendirmek, gelişimlerine katkıda bulunmak ve iş dünyasındaki konumlarını sağlamlaştırmak için başkanlık görevine talip olduğunu dile getirdi.
Gözde Diker, Hacettepe Teknokent bünyesinde, AR-GE çalışmalarıyla bilişim teknolojileri alanında akıllı sektörel çözümlerin Türkiye’ye yerleşmesinde öncü bir rol oynayan Polar Araştırma ve Teknoloji A.Ş. Ortağı ve Genel Müdürü olarak çalışmalarına devam ediyor. Diker, 26 yıllık iş yaşamındaki tecrübesini STK’larda kazandığı tecrübesiyle birleştirerek girişimci iş kadınlarının sorunlarına çözüm üretmek için kullanmayı hedefliyor.
“Sorunların çözümünü biliyoruz, yol haritamız hazır”
İş dünyasında kadınların karşılaştığı zorlukların farkında olduğunu söyleyen Diker, bu sorunların çözümüne yönelik öneriler sunacak bir yol haritasına sahip olduğunun altını çizdi.
Türkiye'de kadın girişimcilerin durumunun değişkenlik gösterdiğini belirten ANGİKAD Başkan Adayı, “Kadın girişimcilerin sayısı her geçen gün artıyor ancak kadınlar işlerini büyütmek ve geliştirmek için hala birçok alanda engel ve zorlukla karşılaşıyor. Özellikle finansmana erişim ve ihalelere katılım gibi konularda, kadın girişimciliğini teşvik eden programlar ve kredi imkanları gibi desteklerle kadınlara kolaylık sağlanması gerekiyor. Erkeklere göre daha az yatırım alan, kaynak kısıtları, finansal kısıtlarla karşılaşan ve iş dünyasında var olma mücadelesi veren kadın, görünür olmak için daha fazla çalışmaya ihtiyaç duyuyor” açıklamasında bulundu.
“Fırsat eşitliği için çalışacağız”
Diker, “Cumhuriyetimizin 100. yılında girişimci kadınların ve tüm kadınlarımızın gücüne güç katacak 100 maddelik öneriyle yola çıkıyoruz. Bu kapsamda 100.Yıl Komitesi ile birlikte Türkiye’de istihdam eden ve istihdam edilen kadının iş hayatı ve sosyal alanda hukuksal haklarının desteklenmesi, geliştirilmesi ve eşit fırsatlar için gerekli çalışmaların yapılmasını amaçlıyoruz” diye konuştu.
Kadınların iş hayatındaki konumunun geliştirilmesi için mevzuat ve kanun maddelerinde düzenlemeler yapılması konusunda da öneriler sunacaklarını belirten ANGİKAD Başkan Adayı, kadınların karşılaştıkları zorluklarla mücadele edebilmesi ve daha güçlü bir konuma gelebilmesi için muhakkak daha fazla desteklenmesi gerektiğine inandığını söyleyerek eşit fırsatlar için çalışmalarını sürdüreceklerini anlattı.
Yeni dönemde ANGİKAD’ı Türkiye’nin en önemli ve en etkin sivil toplum kuruluşu haline getirmeyi hedefleyen Gözde Diker, toplumun ataerkil yapısı, kalıplaşmış kadın rolleri, cinsiyet algıları, krizler, salgınlar, eğitim yetersizliği, aile tepkileri, kadının iş yükü, finans bulma güçlükleri gibi kadının iş gücüne katılımını engelleyen ana sorunların çözülmesi için hayata geçirecekleri proje ve çalışmalarla farkındalık yaratacaklarını belirtti.