Çankaya'da ki Kavşak İçin TBMM'nde Soru Önergesi
Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Sadullah Ergin, Çankaya’da bulunan Ertuğrul Gazi Bulvarı ile Tuğrulbey Caddesi’nin kesiştiği noktada sık sık yaşanan trafik kazalarını Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.
Gündem
Yayın: 16 Ekim 2025 - Perşembe - Güncelleme: 16.10.2025 23:37:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
224 okunma

Ergin, söz konusu kavşakta sinyalizasyon ve kavşak düzenlemesi bulunmaması nedeniyle kazaların artış gösterdiğini belirterek, bölge halkının uzun süredir çözüm beklediğini ifade etti. Görüş açısının dar olması nedeniyle sürücüler için kör nokta oluştuğunu vurgulayan Ergin, bu durumun trafik akışını olumsuz etkilediğini dile getirdi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi veren Ergin, şu sorulara yanıt istedi:
- Ertuğrul Gazi Bulvarı ile Tuğrulbey Caddesinin kesiştiği noktada son bir yıl içinde toplam kaç trafik kazası yaşanmıştır?
- Bu kazalarda ölen ve yaralanan kişi sayısı kaçtır?
- Bakanlığınızın birimlerinin söz konusu yerde yaşanan trafik kazalarının önlenmesine ilişkin yapmış olduğu bir çalışma var mıdır?
- Bu bulvardaki söz konusu kavşağın sürücüler ve yayalar için önlem alınarak daha güvenli hale getirilmesi konusunda yerel yönetimlerle herhangi bir iletişime geçilmiş midir?
- Yerel yönetimlerle herhangi bir iletişim kurulmamışsa bu yönde bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?
Yorumlar (0)