Etimesgut Zabıtası Ramazan Ayı'nda Denetimlerini Artırdı
Etimesgut Belediyesi Ramazan ayında ilçedeki fırınlara yönelik denetimlerini artırdı.
Ekipler tarafından, ilçe genelinde ekmek, Ramazan pidesi ve diğer unlu mamullerin üretimini yapan işletmeler titizlikle incelenerek denetimden geçiriliyor.
Zabıta ekipleri, işletmelerin üretim noktaları başta olmak üzere; depolama, temizlik ve hijyen koşulları ile ürünlerin son kullanma tarihlerini, üretilen ekmek ve pidelerin gramajlarını, üretilen ve satışa sunulan ürünlerin hijyen olup olmadığını, işletmede çalışanların hijyene uyup uymadıklarını denetledi. Kurallara uyan işletmelere teşekkür eden zabıta ekipleri, eksiklik tespit ettiği üreticilere de idari yaptırım uyguladı.
HİJYEN VE SAKLAMA KOŞULLARI
Ekipler, Ramazan’da ve Bayram nedeniyle tüketimi artan saklama ve satış şartları titizlik gerektiren gıdaların denetimine de ağırlık veriyor. Özellikle tatlı, şekerleme ve çikolata çeşitlerinin üretim yerleri, kahvaltılık ile et ve süt ürünlerinin satıldığı reyonlar sıkı kontrolden geçiriliyor. Üretimde ve satış reyonunda çalışan personelin hijyen kurallarına uyup uymadıkları kontrol ediliyor. Zabıta ekipleri, hijyen açısından denetlerken ‘İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatları Yönetmeliğine’ uyup uymadıkları yönünden de işletmeleri incelemeye alıyor. Şartlara uymayan işyerlerine, ilgili kanun ve yönetmelikler hükmünce işlem yapılıyor.
ARALIKSIZ DENETİM
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, zabıta ekiplerinin denetimlerine yıl boyunca devam ettiğini belirterek "Belediye olarak gıda üretimi, tüketimi ve satışının yapıldığı iş yerlerini sık sık denetliyoruz. Denetimlerimizi Ramazan ayında daha da artırdık. Sadece sunum alanlarını değil, üretimin yapıldığı yerlerin de denetimini yapıyoruz. Denetim esnasında olumsuz bir tespitte caydırıcı, engelleyici yaptırımlar uygulayıp aynı zamanda bilgilendirme ve eğitim hizmetlerini de yürütüyoruz” dedi.