Vektörle Mücadele İçin Belediyeler Bir Araya Geldi
Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri, vektörle mücadelede ortak yol haritasını belirlemek için dördüncü kez bir araya geldi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), insan ve çevre sağlığını tehdit eden vektörle mücadele çalışmalarını ilgili kurumlarla iş birliği içinde sürdürüyor. Bu kapsamda ABB ile ilçe belediyelerinin katılımıyla düzenlenen Vektörle Mücadele Koordinasyon Toplantısı’nın dördüncüsü gerçekleştirildi.
Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü koordinasyonunda ABB Encümen Salonu’nda düzenlenen toplantıya ilçe belediyelerinin ilaçlamadan sorumlu birim müdürleri katıldı. Toplantıda, ABB Sağlık İşleri Daire Başkanı Mümtaz Yavuz, Çevre Sağlığı Şube Müdürü Mustafa Polat ve BelPlas İlaçlama Müdürü İsmail Dane de yer aldı.
Toplantıda, kent genelinde yürütülen vektörle mücadele çalışmaları değerlendirilirken, kurumlar arası iş birliğinin artırılması ve uygulamaların eş güdüm içerisinde sürdürülmesi konuları ele alındı. Toplantıda ayrıca vatandaşların vektörle mücadele konusunda bilinçlendirilmesine yönelik çalışmaların artırılması, parklar ve yeşil alanlarda yürütülecek mücadele faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve çevre sağlığının korunmasına yönelik uygulamalarda ortak hareket edilmesi yönünde kararlar alındı.









