Ankara'dan Dünyaya Açılan Beton Parke Çözümleri
Ankara’da üretip dünyaya açılan Umman Beton Santralleri yapı malzemeleri alanında ürettiği çözümlere parke briket makinelerini de ekledi.
Ankara İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nde 50 yıllık tecrübesi ile beton ve asfalt üzerine çözümler sunmakta olan Umman Beton Santralleri AŞ, inşaat yapı malzemeleri üretimi sektöründe tam donanımlı hizmet vermeyi sürdürüyor. 60 ülkeye yaptığı ihracatla dünya beton pazarında da rol alan, sektöründe lider beton blok makine üreticilerinden birisi olan firma, Umman kalite ve standardında briket ve parke makineleri üretimine de başladığını duyurdu. Parke üretim tesisi çözümleri tam otomatik, yarı otomatik ve manuel seçeneklerini içeren şirketin tüm makineleri hidrolik sistemle çalışıyor. Tam otomatik makinelerin ihtiva edildiği beton parke üretim tesislerinde, tesisin her ünitesi birbirine bağlı şekilde ve bilgisayar kontrollü otomasyon sistemiyle işletiliyor.
PARKE VE BRİKET MAKİNESİ ÜRETİMİ BAŞLADI
Briket parke makinesinin yol ve inşaat projeleri tarafından temel yapı malzemeleri üretilmesi amacıyla talep gördüğüne dikkat çeken Umman Genel Müdürü Ahmet Bağcı, parke makinelerinin parke taşları veya parke panellerinin üretimi için briket makinelerinin ise briketlerin üretimi için kullanıldığını ve iki makinenin de inşaat projeleri, yol inşaatı, yol düzenlemesi, prefabrik yapı üretimi gibi alanlarda tercih edilen makineler olduğunu söyledi. 400 adet beton santralinin üretim ve naklini gerçekleştirirken buna parke ve briket makinesi üretimini de eklediklerini söyleyen Bağcı, 10 adet parke ve briket makinesini yol, peyzaj düzenlemeleri ve prefabrik yapı üretimleri gibi çeşitli alanlarda kullanabilecekleri şekilde ürettiklerini ve naklettiklerini söyledi.
BİR PARKE BRİKET MAKİNESİ 45 GÜNDE ÜRETİLİYOR
Umman imzasıyla tasarlanan parke briket makinelerinden üretilen parke ve briketlerin, yüksek dayanıklılık ve estetik açıdan beklentileri karşılayacak niteliklere sahip olduğunu dile getiren Ahmet Bağcı, beton santrali üretimi sürecinin genellikle bir ay gibi bir zaman aldığını, parke ve briket üretimi sürecinin ise yaklaşık 45 gün sürdüğünü söyledi. Bu sürelerin makinenin özellikleri, kapasitesi ve üretim taleplerine bağlı olarak değişebildiğini de aktaran Bağcı, UMPB-36/18 parke ve briket makinesinin saatte 5400 parke taşı ve saatte 2700 briket taşı üretme gücüne sahip olduğunu söyledi. UMPB-25/10 parke ve briket makinesinin ise saatte 3750 tane parke taşı ve saatte 1500 tane briket taşı üretmekte olduğunu belirten Bağcı, beton ve asfalt üretimi çözümleri üzerine dünya çapında inşaat sektöründeki öncü 400’e yakın firma ile çalıştıklarını ve Türkiye’de de belediyeler tarafından ve birçok özel sektör inşaat firması için siparişler aldıklarını söyleyerek sözlerini tamamladı.