10 Eylül 2024 - Salı

İzmir'in Kurtuluşu: 102 YILLIK BİR KAHRAMANLIK DESTANI

Tarihler 9 Eylül 1922’yi gösterdiğinde, İzmir’in semalarında yalnızca zaferin yankıları duyuluyordu.

Yazar - Resul CEYLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
108 okunma
Resul CEYLAN

Resul CEYLAN

resulceylan1040@gmail.com -
Google News

Tarihler 9 Eylül 1922’yi gösterdiğinde, İzmir’in semalarında yalnızca zaferin yankıları duyuluyordu. Anadolu’nun batı kıyısında bir umut ışığı gibi parlayan İzmir, dört yıl süren işgalin karanlık günlerinden, Türk milletinin destansı direnişiyle kurtulmuştu. Bugün, bu şanlı zaferin 102. yılını kutlarken, aynı kararlılığı ve azmi yüreğimizde hissetmek, geçmişten aldığımız ilhamla geleceğe daha güçlü bakmak zorundayız.

İzmir’in kurtuluşu, sadece bir şehrin düşman işgalinden kurtulması değildi. Bu zafer, Anadolu topraklarının her karışında canla başla mücadele eden, özgürlüğü ve bağımsızlığı için her şeyini ortaya koyan bir milletin dirilişinin simgesiydi. Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, Türk ordusu yorgun ama inanç dolu, yoksul ama kararlı bir şekilde adım adım zafer yürüyüşüne çıktı. Ve 9 Eylül sabahı, İzmir'in sokakları Türk askerlerinin ayak sesleriyle dolarken, umut yeniden filizlenmişti.

102 yıl önce İzmir’de kazanılan bu büyük zafer, yalnızca geçmişimizin onurlu bir sayfası değil, geleceğimize de yön veren bir mihenk taşıdır. Bugün bu topraklarda özgürce nefes alabiliyor, barış içinde yaşayabiliyorsak, bunu kanlarıyla canlarıyla bu toprakları savunan kahramanlarımıza borçluyuz. Onların gösterdiği cesaret ve fedakarlık, bugün bizlere hem bir miras hem de bir sorumluluk bırakmıştır.

9 Eylül, yalnızca İzmir’in değil, tüm Türkiye’nin kurtuluşuna giden yolu aydınlatan bir meşaledir. Bu meşale, vatan sevgisinin, birlik ve beraberliğin simgesidir. Bir milletin, en zor anında bile nasıl ayağa kalkabileceğini, özgürlüğünden asla vazgeçmeyeceğini göstermektedir.

Bugün İzmir’in kurtuluşunun 102. yıl dönümünü büyük bir gururla kutlarken, tarihimizden aldığımız güçle geleceğe daha emin adımlarla yürüyoruz. Tıpkı o günlerde olduğu gibi, bugün de vatan sevgisi, bağımsızlık tutkusu ve kardeşlik ruhuyla dolup taşıyoruz. Bu topraklarda yaşayan herkesin bu büyük zaferin sorumluluğunu ve anlamını bilmesi, bize bırakılan mirasa sahip çıkması gerekiyor.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İzmir’in kurtuluşunda emeği geçen tüm kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle anıyor, bu büyük zaferin 102. yıl dönümünü coşkuyla kutluyoruz. İzmir, daima özgürlüğün ve bağımsızlığın simgesi olmaya devam edecek.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.