21 Ekim 2024 - Pazartesi

AKINCI TİHA ve TRG-230 FÜZESİ

Türk savunma sanayisinin gelişiminde dünya genelinde ses getirecek işlere imza atılmaya devam ediyor.

Yazar - Süleyman Göksu
Okuma Süresi: 51 sn.
32 okunma
Süleyman Göksu

Süleyman Göksu

-
Google News
Türk savunma sanayisinin gelişiminde dünya genelinde ses getirecek işlere imza atılmaya devam ediyor. Son olarak Baykar'a âit Akıncı TİHA'dan ateşlenen ve Roketsan tarafından üretilen, Türkiye'nin normalde karadan karaya atılmak üzere üretilmiş süpersonik balistik güdümlü topçu füzesi (roketi) TRG-230-İHA, havadan karaya atılarak 100 km üzerindeki hedefi tam isabetle vurdu.
 
Türkiye böylece TRG-230-İHA ve Akıncı ikilisiyle dünyada bir elin parmaklarını geçmeyen ülkelerin sâhip olduğu kapasiteye ulaştı. Maliyeti pahalı olmayan, hedefi büyük bir hassasiyetle yok eden TRG-230-İHA’nın menzili yüksek olması sebebiyle; BUK, S-300 ve Patriot gibi hava savunma sistemlerine karşı etkili oluyor. TRG-122-İHA güdümlü topçu roketinin de yakın zamanda Akıncı TİHA'dan atılabileceği açıklandı.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.