08 Temmuz 2024 - Pazartesi

BİRLİKTE YÖNETİM (2)

Yerel Yönetimler Demokrasinin, birlikte yönetimin, halkın yönetime katıldığı temel yerlerdir.

Yazar - Oyal Çevik
Okuma Süresi: 2 dk.
567 okunma
Oyal Çevik

Oyal Çevik

-
Google News
    Adına Sosyal Belediyecilik, Toplumcu Belediyecilik,  Halkçı Belediyecilik ne dersek diyelim Başkanlarımız ve Meclis Üyelerimiz  alanlarda bu söylemleri gür bir sesle haykırarak seçildiler. 
 
    Halktan gerekli desteği fazlası ile aldılar. Artık hiçbir başkanımız topal ördek değiller. Belediye Meclis Üyelerinin büyük çoğunluğu arkasındadır. Geçen dönem yaşanan engellemeleri halk yakından gördü. Bu sefer gereğini yaptı. 
 
    Birlikte Yönetimin en önemli ayaklarından birisi Sivil Toplum Kuruluşlarını yönetime katmaktır. İl'in İlçenin sorunlarını ve çözüm yollarını Bileşik Akılla bulmak için kurulan Kent Konseyleri ne yazık ki merkezi Hükümet in yan kuruluşu olmuş. Göstermelik işler ve yandaşa hizmet esas alınmıştır. Seçilen yönetimler tarafsız olamamıştır. Dolayısıyla esas görevleri yerine partiye hizmet kurumları olmuşlardır. 
 
    31 Mart 2024 seçimleri sonrası oluşan siyasi tablonun mutlaka Kent Konseyleri yönetimlerine de taşınması halkın yararına olacaktır.  
     Toplumcu, Halkçı, Kamucu, Sosyal Belediyecilik anlayışını ilke edinen Başkanlar ve Meclis Üyeleri Kent Konseylerini kuruluş amaçlarına uygun yönetimleri hep destekleyecek ve yanlarında olacaktır. Halka tarafsız,yansız davranacaklardır. 
 
    Kent Konseyleri hizmet  ve sorunların çözümünde önemli yer almalıdır. Belediye bu hizmetler için gereksinim duyulan parasal desteği sağlamalıdır. Çünkü konseylerin bağımsız  bütçeleri yoktur. 
    Aslında  İller Bankası veya Türkiye Belediyeler Birliği  Kent Konseyleri için bütçe ayırmalılar.  Bu vesile ile Etimesgut Kent Konseyi Başkanlığına seçilen Meclis Üyesi arkadaşımız Ayhan YILMAZ ve Yönetim Kuruluna başarılar diliyorum.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.