30 Eylül 2023 - Cumartesi

YEREL-1

Etimesgut İlçemiz 16 Mayıs 1928'de Atatürk'ün emriyle “Ahi Mesud Örnek Köyü” olarak kurulmuş, Haziran 1928'de “Ahi Mesud Nahiyesi” ismini almıştır.

Yazar - Oyal Çevik
Okuma Süresi: 3 dk.
404 okunma
Oyal Çevik

Oyal Çevik

-
Google News
20 Mayıs 1990 gün ve 20523 sayılı Resmi Gazetede de yayınlanan 3644 sayılı Kanunla ilçe statüsü kazanmış, hemen ardından da 19 Ağustos 1990 tarihinde yapılan belediye başkanlığı seçimi ile Belediye teşkilatı kurulmuştur. Merkez, Eryaman, Elvankent,Turkuaz tarafı olmak üzere dört ayak üzerinde yaşam sürmektedir. Bugün 38 Mahallesi ile bazı illerimizden daha büyük bir nüfusa sahiptir. Yani İl olacak durumdadır. 
 
Coğrafyada geniş ve boş alan epey olduğundan yapılaşmaya uygundur. Bu açıdan da nüfus her geçen gün artmaktadır. Çankaya ve Yenimahalle ilçeleri hem yerleşim hem de siyaseten Etimesgut'u doğrudan etkilemiş hala da etkilemektedir. Yerel hizmetler yönünden de yeterli hizmeti uzun yıllar alamamıştır. İlçenin içinden geçen anayol bakımsız ve alt yapı yetersiz olduğundan ulaşım olumsuz etkileniyordu. Ankara B.Şehir Belediye Başkanı Sn. Mansur Yavaş İlçenin içinden geçen yolu onarmış ve paralel yol yaptığından trafik büyük ölçüde çözülmüştür. Su boruları değişmiş halkın sağlıklı temiz su kullanması sağlanmıştır.
 
İlçemizde Eryaman, Elvankent, Turkuaz, Yapracık gibi yerleşim yerleri İlerici, yurtsever, demokrat ve Atatürkçü yurttaşlar ile siyaset sahnesinde yer almaktadır. Seçimleri belirleyici mahallelerdir. Ancak parti olarak ne yazıkki yerelde başarılı olamadık. Aday örgüt bütünleşmesini gerçekleştiremedik. 1,2 puan farklarla belediye başkanlığı seçimlerini kaybettik. Bu bazen Genel Merkezden,bazen adaydan,bazen de başka ilçelerin Etimesgut'a müdahelelerinden kaynaklanmaktadır. İlçe olduğu günden bugüne ilçemizde toplumcu, halkçı, blr yerel yönetim iktidar olmamıştır.
 
 Artık bu CHP'lilerin boynunun borcu olmuştur. Bizler artık kavşaklarda teşekkür ilanları görmek istemiyoruz. CHP olarak seçimleri kazanacak gücümüz,isteğimiz,güvenimiz,azim ve kararlılığımız var. Yeterki örgüt,seçmen ve aday bütünleşmesini sağlayabilelim. Burada ilçe yönetimine önemli görev ve sorumluluk düşmektemdir. (Görüşlerim devam edecektir.)
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.