23 Şubat 2024 - Cuma

DEMOKRASİ NEREDE ?

Sevgili okurlarımız 31 Mart 2024'de yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerine doğru bir adım daha atıldı.

Yazar - Oyal Çevik
Okuma Süresi: 3 dk.
520 okunma
Oyal Çevik

Oyal Çevik

-
Takip EtGoogle News

Başkan ve Meclis Üyelikleri listeleri Seçim Kurullarına teslim edildi. Partimiz kurultayında tüm adayların önseçimle belirleneceği kamuoyuna açıklanmıştı. Hemen aklımıza 70' li yıllarda hakim gözetiminde tüm üyelerimizin katılımı ile yapılan önseçim şölenleri geldi. Nerede tam fiyasko. Yapılan bir önseçim aldatmacası oldu. Bu da yetmiyormuş gibi merkez ve fermuar denen demokrasi dışı sistem uygulandı. Kısacası kurt kuzuyu yemeye karar vermiş neden suyumu bulandırıyorsun gibi olmadık bahaneler üretiliyor. Sonunda kafalara göre listeler düzenleniyor. Karşılığı üyede olmayanlar listelere yazılıyor. Bizler söz yetki ve karar üyeye. 

 
Dedik onlara güvendik ve tertemiz oyları ile sıralamaya girdik. Ancak torpilli atamalar ve torpil sağlayanların tercihleri üye tercihinin önüne geçti. 12 sıra 24 sıraya geriledi. Buna ne diyelim? Demokrasi mi diyelim? Yoksa demokrasinin katli mi? Tabiki katli.
Karıncaların haklarını Ağustos Böcekleri yemeğe devam edecekler. İtiraz ediyoruz. Böyle gelmiş böyle gitmeyecek. Er veya geç herkes yaptığının hesabını verecek.  
 
Bizim önümüzde olan 5-6 kişi partimizle hiç ilgisi olmayanlardır.  Partimize oy getirisi olmayanlardır. Bir eleştirdim de 14 Başkan Adayına.  Hele 10 tanesi ortak bir metine imza atanlara.  Sn. Öktem hep duygu ve düşüncelerini üyelerle paylaştı. Şu meclis üyeliği listelerine ve Etimesgut 'ta partimizin ruh halini Sn.Yula Genel Başkana bir paylaşımla aktarmıştır. 
 

Ancak sarı öküz baştan verilince arkası devam etti. Kendileri önseçimden meclise giremeyenler, önseçimden çıkan bizleri  yaptıkları atamalarla gerilere ittiler. Buna kimsenin hakkı olmamalı. Kararı üyelerimiz vermiş buna herkes uymalı idi.  Onun için tekrar demokrasi nerede diye soruyorum. 

Yapılanlar ve buna ön ayak olanlar sakın bize demokrasi işte tamda budur demesinler. 

Beyler! Biliyormusunuz? Kısa çöp uzun çöpten hakkını alacak.


YİNE DE BİZ KAZANACAĞIZ.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.