12 Ocak 2024 - Cuma

YEREL - 7

Partimiz olanca hızıyla 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerine hazırlanıyor. Ülkemizin beldesinden, büyükşehirlerine kadar partililerimiz heyecanla başkan adayının ve meclis üyelerinin nasıl belirleneceğine kilitlenmiş durumdadır.

Yazar - Oyal Çevik
Okuma Süresi: 3 dk.
460 okunma
Oyal Çevik

Oyal Çevik

-
Google News
Partimiz olanca hızıyla 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerine hazırlanıyor. Ülkemizin beldesinden, büyükşehirlerine kadar partililerimiz heyecanla başkan adayının ve meclis üyelerinin nasıl belirleneceğine kilitlenmiş durumdadır. 
 
Sn.Genel Başkanımızın kurultayımızda söylediği ön seçim sözünün yerine getirilmesini istemektedir. Çünkü, yüzde yüz doğru sonuç vermese de örgüt içi tartışmaları en aza indirecek yöntem hakim gözetiminde yapılacak ön seçimdir. 
 
Başkan Adayımız ve Belediye Meclis Üyelerimiz üyelerimiz tarafından belirlenmelidir. Ve hep sloganımız olan SÖZ YETKİ ve KARAR üyelerimizde olacaktır. Tüm adaylar üye nezdinde kendilerini görmüş olacaktır. Bunun dışında nasıl belirlenirse belirlensin örgüt içi tartışmalar, ķırgınlıklar, küskünlüklerin önü kesilmeyecektir. Daha şimdiden başlamış. Kimler kontenjan, kimler fermuar sistemi,kimlerin isimleri başkan adaylarının cebinde. Kimler nasıl ve kime yakın olursam sıralamada olurum gibi tamamen çıkarcı bir yol izlenmektedir. 
 
Etimesgut'u örgütü ile değil başka birileri ile konuşan ve çözümü üyesinde değil başka güçlerde aramak nafile çabalardır. Bu tavır ilçemizde seçimleri kritik bir duruma çekmektedir. Yine üçüncü büyük ilçe olmakla öğündüğümüz Etimesgut İlçemiz karşılığı çok sınırlı olan partilerle pazarlık halinde olduğu konuşulmaktadır. İlçemizde birinci parti olan CHP seçmenini başka bir aday için sandık başına götürmekte epey zorlanırız. Halbuki üyelerimizin ve örgütümüzün tam desteğini arkasında hisseden başkan adayımız ve meclis grubumuzla seçimleri rahat kazanırız kanısındayım. 
 
Umuyor ve bekliyoruz başkan adayımız ve meclis üyelerimiz biz üyeler tarafından belirlenir ve meşruluk tartışması yaşamayız. Üyelerin dahli olmadan yapılacak bir sıralama haliyle tartışılacaktır. İl , B.Şehir,Genel Merkez için kontenjan olmamalıdır. Buna fermuar sistemide dahil. Başvuruda bulunan tüm adaylar üyenin önüne çıkmalı,gücünü ve kudretini onlardan almalıdır. Gerisi boş. Meclis Üyeliği için başvuran arkadaşlarıma şu sözü hatırlatmak istedim. 
 
Şayet ilçemize partilimiz olmayan biri atanırsa 97 meclis üyesi aday adayı olarak radikal bir duruş sergilemeliyiz. Parti MYK ve PM'de Sn.Erdal Beşikçioğlu Etimesgut CHP Belediye Başkan Adayı olarak ilan edilmiştir. İlçemiz aday adayı olarak ismi geçen arkadaşlarımızın söylediği sözlere göre nasıl bir tavır takınacaklar merak ediliyor. 
 
Belediye Meclis üyelikleri nasıl sıralanacak bilinmiyor. Tüm bunlara bakarak tavır belirlenecektir.
KURTULUŞ YOK TEK BAŞINA YA HEP BERABER YA HİÇBİRİMİZ.
Tüm okurlarıma dostça selamlar.
#
Yorumlar (1)
Eryaman şı
18.01.2024 00:38
CHP. Yakışan aday demokrasi abidesi parti
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.