08 Kasım 2023 - Çarşamba

10 KASIM

Bir hafta önce Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını halkımız büyük coşku ile kutladı.

Yazar - Oyal Çevik
Okuma Süresi: 2 dk.
388 okunma
Oyal Çevik

Oyal Çevik

-
Google News
İsrail'in Filistin Halkına uyguladığı faşizm gerekçe gösterilerek yönetim en Büyük bayramımıza sahip çıkamadı ama Türk Ulusu Atasını ve bayramına sahip çıktı. Halkın kutlamasına engel olamadılar. Cumhuriyetin Kurucusu ATATÜRK 10 Kasım 1938 yılında ebediyete intikal etti. Şimdi onu anıyoruz. 
 
Bayramlar kutlanır. Ölülerimiz ise anılır. Cumhuriyet için anma programı düzenleyenlere iyi hatırlasınlar. 
 
Cumhuriyeti kuran ATATÜRK için UNESCO Atatürk uluslararası anlayış, işbirliği ve barış yolunda çaba göstermiş üstün kişi, UNESCO’nun yetki alanlarında yenilikler gerçekleştirmiş bir inkılapçı, sömürgecilik ve yayılmacılığa karşı savaşan ilk önderlerden biri, insan haklarına saygılı, insanları ortak anlayışa ve devletleri dünya barışına teşvik eden, bütün yaşamı boyunca insanlar arasında renk, din, ırk ayırımı gözetmeyen, eşi olmayan devlet adamı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusudur demiştir. 
 
Dünya Atamıza böyle bakarken, cumhuriyetin sayesinde kul olmaktan birey olmaya çıkanlar iki ayyaş diyebiliyorlar. 
 
Atam, benim en büyük eserim dediğiniz ikiliden Cumhuriyeti halk büyük coşku ile kutladı. Partimiz CHP ise Genel Başkan değişikliği ve PM seçimleri ile Halkın Umudu olmak üzere kendini yeniledi. 
 
İki eserine de sahip çıkıyoruz ve buna devam edeceğiz. Işıklar içinde uyu. Sizi birkez daha sevgi,saygı ve özlemle anıyorum. Ruhun şad olsun.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.