10 Eylül 2024 - Salı

EYLÜL AYI

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu ve kurtuluşuna ışık tutan Eylül ayı. Sivas Kongresi’nin toplanması ve alınan kararların Cumhuriyeti kurmada, yönünü belirlemede verdiği, taşıdığı sorumluluklar.

Yazar - Oyal Çevik
Okuma Süresi: 3 dk.
227 okunma
Oyal Çevik

Oyal Çevik

-
Google News
Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu ve kurtuluşuna ışık tutan Eylül ayı. Sivas Kongresi’nin toplanması ve alınan kararların Cumhuriyeti kurmada,yönünü belirlemede verdiği, taşıdığı sorumluluklar. Kongrenin toplanmasını engellemeye çalışan ruhsuzlar. M.Kemal ve arkadaşları için Osmanlı Hükümeti nin aldığı kararlar tam bir kara lekedir. 
 
Bir tarafta Çağdaş, demokratik, laik, Tam Bağımsız Türkiye için "Ya İstiklal Ya  Ölüm " diyerek mücadele verenler, diğer tarafta mandacılığı savunanlar.  Bunun yanında Cumhuriyet Tarihimizin kara bir lekesi 12 Eylül Askeri  Faşist darbesi. Yine Kuruluşun ve kurtuluşun partisinin kuruluşu. İlköğretim Haftası. Eylül ayı bu özelliklerinden dolayı farklı önem taşımaktadır.
 
 Her yıl okulların açıldığı ilk hafta "İlk Öğretim Haftasi" olarak kutlanmaktadır. Savaşının en şiddetli zamanında eğitime ve eğitimcilere büyük önem veren ATATÜRK 'ün Maarif Kongresini toplaması  diğeri  22 yıldır iktidar olan Hükümetin kindar ve dindar nesil yetiştirmeyi amaçlayan anlayış. 
 
Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleri  bizlere güç ve destek olmalıdır. “Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.”  Buna, Atatürk’ün, yeni bir nesil yetiştirmenin sorumlusu saydığı öğretmenlere seslenirken söylediği şu sözü de eklenmelidir: “Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister.” diyerek eğitim anlayışını belirtmiştir. Bugün bilimsellikten uzak, hurafelere dayanan, uydurma projelerle eğitim dincileştirilmiştir. Eğitim sıralamasında dünyada son sıralarda yer almaktayız. 
 
Çocuklarımızın büyük çoğunluğu sabah kahvaltısı yapamadan okula gelmektedir. Devlet tüm okullarda bir öğün sıcak yemek vermelidir. 
 
 Kazandığı halde vergisini vermeyen, vergileri af olan soyguncular yerine çocukların beslenmesine bütçe ayrılmalıdır. Bilimsel,laik,demokratik,karma,parasız eğitim mücadelesi veren tüm öğretmen ve öğrencilerimize sevgiler ve saygılar.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.