17 Aralık 2023 - Pazar

YEREL - 5

Dostlarım, Sevgili Okuyucularım hepinize dostça selamlar.

Yazar - Oyal Çevik
Okuma Süresi: 3 dk.
560 okunma
Oyal Çevik

Oyal Çevik

-
Google News
31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için İlçemiz Etimesgut Belediye Başkanlığı için 13 arkadaşımız başvuruda bulunmuş mevcut ilçe başkanımız ise Aday Adayı olmak istediğini belirten dilekçesini Genel Merkezimize vermiştir. Yani 14 aday adayı sonucu beklemektedir. Biz partililer olarak başkan adayımızın üyelerin kararı ile belirlenmesini istiyoruz. 
 
Belediye Meclis Üyeliği için 97 arkadaşımız başvuruda bulunmuştur. 
 
Geçmiş dönemlerde bu görevi yapanlar tekrar başvuru yapmışlardır. Adayların önseçimle belirlenmesi en doğru yöntem olarak gözükmektedir. Ama olacağını sanmıyorum. Hem başkan adayımız hemde Meclis Üyeliği sıralaması en kısa sürede belirlenmelidir. Süreç ne kadar uzar ise dedikodu,fitne,fesat o kadar sürer gider. Bu durum en çok partimize zarar verir. Onun için konu çok önemli. Meclis Üyeliği için başvuran genç,kadın,erkek aynı yöntemle seçilmelidir. Üye iradesi esas kılınmalıdır. Fermuar sistemi haksızlık ve kırgınlıklar yaratır. Hiç emeği olmayan birinin listelerde seçilebilecek yerlere yazılması adil olmaz. 
 
Belediye Meclis Üyeliği meslek değildir. Bu onurlu görevi yapmayı her üyemiz ister ve hakkıdır. Burada partimizin önceliği toplumcu,Halkçı,kamucu Belediyeciliği şiar edinen,yeni bir yerel yönetime hizmet edecek üyelerimize yol açmak olmalıdır. Sosyal Medya paylaşımlarımda meclis üyesi aday adayı arkadaşlarıma önseçim yapılsın topluca bunu isteyelim çağrıları yapmama karşın kimseden ses çıkmadı. Herkes kendine nasılsa sıralamada olurum veya kontenjandan gösterilirim gözü ile bakıyor. Bu bakış insanın kendine güvenmediğini gösterir. Hep savuna geldim. Söz yetki ve karar üyemizin olsun. En doğru kararı üyelerimiz verir. Ben üyelerimize güveniyorum. 1979 yılları delikanlılık yıllarımız. 
 
Bu süreçte Devrimci Belediye Başkanı Fikri Sönmez (Terzi Fikri) ışıklar içinde uyusun. Belediyecilik anlayışını yaşadım. Bu anlayışı ilçem Etimesgut"a taşımak en büyük hayalim. Terzi Fikri'nin Fatsa için diktiği elbiseyi bizde Etimesgut için dikeceğiz. Başkanımızla ve Belediye Meclis Üyelerimizle tek yumruk olup Etimesgut'da değişimi gerçekleştireceğimize yürekten inanıyorum.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.