15 Kasım 2023 - Çarşamba

10 KASIM - CHP ETİMESGUT

Her milletin bir kahramanı vardır. Bizim ülkemizin de kahramanı ve lideri Mustafa Kemal’dir. Ülkemizin kurulmasında öncülük yapmakla kalmamış ayrıca ülkemizin bugünkü altyapısını da oluşturmuştur.

Yazar - İbrahim Keskin
Okuma Süresi: 4 dk.
416 okunma
İbrahim Keskin

İbrahim Keskin

ikeskin2@gmail.com - 0 542 327 40 90
Takip EtGoogle News
   Ulu önder Mustafa Kemal Paşa birçok yenilikle birlikte inkılaplar yapmış ve ülkemizin modern ülkeler seviyesine gelmesi için elinden gelenin en iyisini yapmıştır. Mustafa Kemal büyük bir lider olmasına rağmen her ölümlü gibi bu dünyadan güzel anılar ve birçok insanın kalbini kazanarak hak’kın rahmetine kavuşmuştur. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında büyük rol oynayan Mustafa Kemal Paşa, 10 Kasım 1938 tarihinde saat dokuzu beş geçe vefat etmiştir. O acı günden bu yana ülkemizde her sene 10 Kasım’da milletimiz yas tutmaktadır.
 
    Her 10 Kasım’da Atamızın vefatını hüzün ile anıyoruz. Ayrıca bu günde ülkemizin kurulmasında öncülük eden Mustafa Kemal Atatürk’ün benimsediği fikir ve düşünceleri de anarak onun kalplerden ve zihinlerden çıkmaması için gerekli olan her türlü organizasyonlar yapılır. Böylece ulu önder Atatürk’ün milletimiz için yaptıklarını her daim akıllarda kalmasını sağlamış olacağız. Atamızın bizler için yaptığı fedakarlığı sonsuza kadar onu anarak ödeyeceğiz.
 
    Atatürk güçlü bir mantığı kişiliğe sahipti. Sert ve kaideli devlet adamlığının yanı sıra, sevgi dolu, yardımsever bir insandı. Yurdunu ve ulusunu gelecek tüm zararlardan korumaya çalışırdı. Yurt ve ulus en kutsal değerlerindendi. Yaşamı boyunca hiçbir zorluktan yılmamış hep başarma güdüsüyle çalışmıştır.
    Ulu Önderimiz, Atamız; Bizde emek verdiğin bu yolda, hiç durmadan yürüyeceğiz. Daimi hedefimiz ilkelerini korumak, devrimlerini sonsuza dek yaşatmak olacaktır.
 
***
    Geçtiğimiz hafta sonu Atatürk’ün kurmuş olduğu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 38. Kurultayını gerçekleştirdi ve partinin yeni Genel Başkanı Özgür Özel oldu. Büyük bir değişim yaşandı, değişimciler kazandı diyebilir miyiz? Evet, bence sadece Genel Başkan değişmedi, partinin bundan sonra gideceği yolda da değişim olacak. 
 
    Benim asıl gündeme getirmek istediğim konu ise CHP Genel Merkezinde yaşanan değişimin İl ve İlçe Örgütlerine yansıyıp yansımayacağı.. Bunlardan bir tanesi de Etimesgut İlçe Örgütü..
 
    Etimesgut’ta da değişim olacaktır ve olmalıdır. Bugün Cemal Emir’in İlçe Başkanlığı hala tartışılmakta ve partililer birbirlerine “Ne zaman görevden alınacak?” diye sormaktadırlar. Çünkü son yapılan İlçe Kongresi’nde yaşananlar, İlçe Başkanlığında değişimi zorunlu kılmıştır. CHP Kurultayında mevcut İlçe Başkanı Cemal Emir’in Kılıçdaroğlu’nu İl Örgütü ile hep birlikte desteklediği aşikardır. Hal böyle iken yenilenen Genel Merkez Yönetimi, PM veya MYK, hangi birim olursa olsun yaklaşan yerel seçimler öncesinde bir değişimde Etimesgut’ta gerçekleştirip İlçe Başkanının istifasını istemelidirler.
 
    Hem partililere saygı, hem Etimesgut’a saygı için bunu yapmalıdırlar diyorum. Bugünkü ilçe başkanıyla CHP’nin seçimlere gitmesi imkansız. Böyle bir ilçe başkanının seçmenin karşısına nasıl çıkacağı tartışılmaktadır. Belediye Başkan Adayı kim olursa olsun bu İlçe Başkanıyla çalışması mümkün gözükmemektedir. O nedenle Etimesgut’ta da beklenen değişim biran önce olmalıdır.
 
    Bunlar benim düşüncelerim. Son İlçe Kongresini bizzat yerinde yaşayan, olayları bilen, kongre süreci ve sonrasında yaşananları yakından takip eden bir gazeteci olarak söylüyorum.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.