06 Şubat 2024 - Salı

OMUZ OMUZA KARŞI MI? EL ELE BİRLİKTE Mİ?

Hafta sonu Etimesgut’ta Pazar günü yapılan CHP’nin Belediye Meclis Üyesi Aday listesini belirlemek için yapılan ön seçimdeyim.. Burada gördüklerimi sizlere biraz aktarayım istedim.

Yazar - İbrahim Keskin
Okuma Süresi: 5 dk.
902 okunma
İbrahim Keskin

İbrahim Keskin

ikeskin2@gmail.com - 0 542 327 40 90
Google News
    Hafta sonu Etimesgut’ta Pazar günü yapılan CHP’nin Belediye Meclis Üyesi Aday listesini belirlemek için yapılan ön seçimdeyim.. Burada gördüklerimi        sizlere biraz aktarayım istedim.
    Kalabalık güzel, katılım iyi ve örgüt bazında üyelerin önünde eğilim yoklamasına girecek olan toplam 55 meclis üyesi aday adayının yarışına sahne olan bir ön seçim. Geriye kalan 44 meclis üyesi aday adayı ise Genel Merkez atamasını bekleyecekler..
 
    Burada partililerle konuşuyor, seçimlerle ilgili CHP’nin son pozisyonuyla ilgili değerlendirmeler yapıyoruz. CHP’li bir dostumuz, Ankara’da başta Mansur Yavaş olmak üzere açıklanan ilçe belediye başkan adaylarıyla ilgili şöyle bir yorumda bulundu;
    “12 Eylül öncesinde, Faşistlere karşı omuz omuza deyip slogan atıyorduk. Şimdi ise faşistlerle birlikte el ele verip seçimlere gidiyoruz ve onlardan aday gösteriyoruz!”
 
    Bu yorum çok ilginç. CHP’nin bugünkü durumunu kısaca özetliyor. Şöyle bir CHP’nin Ankara’da ki adaylarına bakacak olursak.. Özellikle MHP tabanından gelenlere;
 
    Mansur Yavaş
    MHP’li eski Beypazarı Belediye Bşk.
    Özer Kasap - Beypazarı Adayı
    2014 MHP’nin Beypazarı Adayı
    Mürsel Yıldızkaya - Polatlı Adayı
    MHP’nin mevcut Belediye Başkanı idi
    Yakup Odabaşı - Gölbaşı Adayı
    MHP’nin eski Gölbaşı Belediye Bşk.
    Coşkun Ünal - Beypazarı Adayı
    MHP’nin eski Beypazarı Bld. Bşk.
    Ertunç Güngör - Nallıhan Adayı
    AK Parti Eski Nallıhan İlçe Başkanı
    Satılmış Karakoç - Kalecik Adayı
    İYİ Parti Kalecik eski İlçe Başkanı
    Mesut Özarslan - Keçiören Adayı
    İYİ Parti Kurucu Ankara İl Başkanı
 
    Ne kadar ilginç bir tablo değil mi?  CHP’nin Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan isimlere bir bakar mısınız. Öte yandan edindiğimiz bilgilere göre Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliğine gelebilecek sıralara da Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın önereceği isimlerin de yazılacağı ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliklerine de yazılacak bu isimlerin yüzde 70-80’inin MHP ve İYİ Parti kökenli olacakları konuşuluyor.
 
    Peki gerçek CHP’liler nerede? Bu kadar emek harca, para harca, mücadele et ve sonucu hüsran olsun.. Bu adaylara oy da verecekler.. Bu konuyla ilgili yorumları size bırakıyorum. 
 
    Öte yandan CHP’nin Etimesgut’ta yapmış olduğu meclis üyeliği ön seçim sonuçlarına göre üyelerden en çok oyu alarak Taylan Özgüven ilk sırada çıkmış. Aldıkları oy oranlarına göre sırasıyla Hamiyet Koçer, Özkan Deniz, Eren Ergün, Eda Koç, Cem Gürbüz, Zülfikar Aslan, Hüseyin Kabadayı, Seyhan Demirpençe ve Feyzullah Mert geliyor. İlk 10 sıra bu şekilde oluşmuş.
    Liste oluşturulurken fermuar sistemi dikkate alınacak. Tek sayılar Genel Merkez tarafından atamayla yerleştirilecek, çift sayılı numaralara ise ön seçimden çıkan adaylar yerleştirilecek. 
    İl ve Genel Merkezin, Mansur Yavaş’ın kontenjanını da söylemiyorum bile..
 
    Ön seçim sonuçlarına göre dikkatimi çeken bir başka konu ise, mevcut Belediye Meclis Üyeleri arasından ön seçime giren Selami Çiçek, Ayten Düzgün, Fatma Sevcan Eker, Vedat Irmak, Vahide Koçakve Gazi Savaş’ın ilk 10 içerisinde bile kendilerine yer bulamaması. 
    CHP yine kendi ayağına kurşun sıkıyor. Etimesgut’ta asıl kavgaların Belediye Meclis Üyeliği kesin aday listelerinin açıklanmasından sonra başlayacağını tahmin ediyorum. Bekleyin görün. Etimesgut’a değil Behzat Ç.’yi Recep İvedik gelse ne yapabilir?   
#
Yorumlar (1)
Eryaman lı
09.02.2024 23:53
O Bayülgen öneriyorum Geçmişte den mevcut MHP’li Başkan a kimler oy verdi İbrahim bey siyaset = menfaat. Faşit, komünistlik , vb öldü
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları