28 Ocak 2024 - Pazar

BEHZAT Ç. Mİ? ENVER D. Mİ?

CHP içinde bile tartışmaya neden olan oyuncu Erdal Beşikçioğlu'nun Ankara'nın Etimesgut ilçesi belediye başkanı adaylığı bu kez rakiplerinin gündeminde.

Yazar - İbrahim Keskin
Okuma Süresi: 4 dk.
512 okunma
İbrahim Keskin

İbrahim Keskin

ikeskin2@gmail.com - 0 542 327 40 90
Takip EtGoogle News
    CHP içinde bile tartışmaya neden olan oyuncu Erdal Beşikçioğlu'nun Ankara'nın Etimesgut ilçesi belediye başkanı adaylığı bu kez rakiplerinin gündeminde. Beşikçioğlu, ilk basın açıklamasını Etimesgut ilçesinde değil, CHP’nin Ankara İl başkanlığı binasında yaptı. İlk açıklamalarında da Etimesgut'la ilgili bağı soruldu. "Etimesgut Ankara'nın en güzel renklerine sahip bir bozkır aslında. Kışın ayrı, yazın ayrı bir rengi, baharda apayrı bir rengi olan bir ilçe. Genç nüfusu var, enerjisi var. Bu enerjiyi de eğer doğru karşılaştırabilirsek, senaryosu ve seyretmesi çok güzel bir film çıkacak" ifadelerini kullandı.
 
   "BURASI FİLM SAHNESİ DEĞİL"
 
    Beşikçioğlunun bu sözlerine Etimesgut Belediye Başkanı aynı zamanda ilçede bu göreve yeniden aday olan isim Enver Demirel'den sert yorum geldi. Gazeteci Hacı Yakışıklı'ya açıklamalarda bulunan Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, oyuncu Erdal Beşikçioğlu'nun CHP'den Etimesgut Belediye Başkan Adayı olmasıyla ilgili, "Kendisi bir tiyatrocu ve film oyuncusu. Etimesgut'ta 1 gün kalmamış, tanıdığı tek hane, tek insan yok. Etimesgut diye ilçenin adı geçen tek paylaşımı yok. İlçenin hiçbir sokağını bilmez. Burası film sahnesi mi, oyun mu çevireceğiz? İnsanların yerel ihtiyaçları var. Burayı oyuncak yaptırmayız" dedi.
 
   CHP'de Mansur Yavaş krizi yaşandığı iddia edilmişti. Krizin ise CHP'nin Ankara Etimesgut'ta oyuncu Erdal Beşikçioğlu'nu aday göstermesi üzerine çıktığı öne sürüldü. 'Yavaş, ilçede eski İYİ Partili Mesut Özarslan'ı aday göstermek istiyordu' denildi.
    'Etimesguta karşılık Mamak'ı istemiş'
Gözler Mansur Yavaş'tan gelecek açıklamaya çevrilirken gazeteci Fatih Portakal dikkat çeken bir iddiada bulundu. Portakal şunları ifade etti:
 
    "Ben edindiğim bazı bilgileri vereyim. Bu eski İYİ Partili kişinin kabul edilmeme sebebi şu; İYİ Parti'den istifa etti, Etimesgut'ta aday gösterilecek ama seçildikten sonra istifa edip İYİ Parti'ye geri dönebilir veya başka bir partiye geçebilir. Aşırı bir kriz yaşanmamış ama kriz denilebilecek bir olay yaşanmış. Mansur Yavaş Etimesgut'ta karşılık Mamak'ı istemiş ve 'Adayı ben belirleyim' demiş."
 
Özgür Özel'den yalanlama
 
   Yaşanan krizde Yavaş'ın adaylıktan çekilebileceğini CHP'nin yetkili makamlarına bildirdiği öne sürülmüştü. Gündemi bir anda hareketlendiren gelişmeye ilk açıklama CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den gelmişti. CHP MYK toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, "Ben Mansur Bey ile bu fikrimi paylaştığımda Mansur Bey'in bayağı hoşuna gitmişti. Halen daha hoşuna gittiğini ümit ediyorum öyle itiraz edeceği bir şey yok. Belki Etimesgut ile ilgili başka şey olabilir. Ama Mansur Bey'in de gücüne güç katacaktır orada bir sıkıntı olacağını düşünmüyoruz" demişti.
   Bu açıklama sonrası bir açıklama da CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel'den geldi. İddiaları yalanlayan Yücel, Etimesgut'ta ise Erdal Beşikçioğlu'nun adaylığının kesinleştiğini ve herhangi bir kriz olmadığını kaydetti.
 
    Peki tüm bu gelişmelere rağmen Etimesgut’ta CHP örgütünün mesut ve mutlu olduğunu düşünebiliyor musunuz? Ben buna kesinlikle hayır  diyorum. Çünkü asıl kıyamet, CHP’nin Belediye Meclis Üyeleri Aday listesinde yaşanacak. Zaten Behzat Ç. namıyla bilinen tiyatrocunun Etimesgut adayı olarak ilan edilmesinin ardından CHP örgütü, CHP seçmeni, Etimesgutlular yok sayılmıştı. Bakın göreceksiniz, meclis üyesi aday listelerinde de aynı senaryo uygulanacak.
#
Yorumlar (1)
Eryaman li
03.02.2024 23:32
Chp artisi sever sincan o Bayülgen olurdu
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.