08 Temmuz 2024 - Pazartesi

HIZLI BAŞLANGIÇ !..

Nisan, Mayıs, Haziran.. Şu anda da Temmuz ayı içerisindeyiz. Yerel seçimlerin üzerinde 3 ay gibi bir süre geçti ve geçen bu süre içinde Etimesgut Belediyesi’nde ortaya çıkan tablo hiç te iyi değil.

Yazar - İbrahim Keskin
Okuma Süresi: 5 dk.
556 okunma
İbrahim Keskin

İbrahim Keskin

ikeskin2@gmail.com - 0 542 327 40 90
Google News
    Nisan, Mayıs, Haziran..
    Şu anda da Temmuz ayı içerisindeyiz.
    Yerel seçimlerin üzerinde 3 ay gibi bir süre geçti ve geçen bu süre içinde Etimesgut Belediyesi’nde ortaya çıkan tablo hiç te iyi değil. 
    Henüz belediyeciliği bilmiyorlar, yeni işin başına geçtiler, biraz zaman tanımak, beklemek lazım diyebilirsiniz. Ama gelecek günler adına şu geçen 3 aylık süre bana göre işlerin iyi gitmeyeceğini gösteriyor.
***
    Seçimden hemen sonra Belediye Başkanı Erdal Beşikcioğlu, diğer CHP’li belediye başkanlarına tezat bir açıklama yaparak Belediyeyi borçsuz teslim aldığını belirtmişti. Eski yönetim kasaya para bile bırakmıştı. Bu para da yaklaşık 150 milyon TL’ye yakındı. MHP’li Meclis Üyelerinin açıklamaları bu yönde.
    Gazetemizde okuduğunuz borçlanma yetkisi haberinde konu olan olay, Haziran ayı meclis toplantısında gerçekleşti. Demek oluyor ki 2 ayı doldurmadan Etimesgut Belediyesi’ni borçlandırmayı düşündüler. 
    Belki kendilerine göre haklılar.
    Paraya ihtiyaçları var.
    Peki bu alınacak olan kredi veya borç, adını ne koyarsanız koyun... hangi maksatla kullanılacak, hangi hizmeti yapacaklar?
    İşçi ve memur maaşlarını mı ödeyecekler yoksa yeni bir yatırım mı yapacaklar? Bunu açıklamalıdırlar.
***
     Aynı meclis toplantısında da bir arsa satışı gündeme geldi. Hatta Belediye Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Belediye Meclis Üyesi de olan arkadaş burada arsanın alıcısı olanı da işaret ederek, ismini telaffuz ederek bir anlamda suç ta işleyerek arsaya talep olduğunu ve satmak için meclisten yetki istediklerini beyan etti.
    Bunlar için çok fazla yorum yapmak istemiyorum. Sizlerin takdirlerine bırakmak istiyorum.
    Etimesgut’ta işleri böyle yürüteceklerse 3-5 yıl sonrasını düşünmek bile istemiyoruz. 
    Tüm bunların takipçisi olacağız...
***
    Şimdi sizlerle bir başka olayı paylaşmak istiyorum. 
    Kurban Bayramının 1. günü akşam saatlerinde cep telefonum çaldı. Arayan numara telefonumda kayıtlı değildi, tanımadığım bir numaraydı. Açtım ve karşımdaki vatandaş derdini anlatmaya başladı.
    Arayan kişi; Etimesgut Belediyesi Kurban Pazarı’nda hayvan kesimiyle uğraşan bir kasaptı. Bayram öncesi Belediye ile sözleşme yapmışlar ve kesim işlemiyle ilgili büyükbaş hayvan kesimlerinde hayvan başına 3.000 TL’ye anlaşmışlar. Belediye kesim parasını vatandaştan alacak karşılığında da fiş verecekmiş. Kesim yaptıranlar bu fişleri kasaplara verecek, kasaplarda topladıkları fişlerin ücretini belediye yetkililerinden alacak... Sistem bu şekildeymiş..
    Derdini dinlediğim kasap, akşam paralarını tahsil etmek için belediyeye gittiklerini ancak başka bir sorunla karşılaştıklarını anlattı.
    Konunun en önemli yanı da bu zaten..
    Dediğine göre; Belediye Başkan Yardımcılarından birisi Zabıtaya talimat vermiş ve kesim ücretlerini 3 bin TL    üzerinde değil, 2 bin TL üzerinden vereceklermiş.. Kızgın bir şekilde telefonda kendisini dinlediğim bu arkadaş, akşama kadar 380 adet fiş topladığını yani 380 adet büyükbaş kesimi yaptıklarını, 1.000 TL’den toplam 380 bin TL olan alacakları olan kesim ücretine el konulmaya çalışıldığını söyledi.
    İnanılır gibi değil...
    Bu nasıl bir anlayış, nasıl bir belediyecilik zihniyetidir bilmiyorum..
***
    Olayın sonunda, beni arayan arkadaşa alacaklarının tamamını alamazlarsa konuyu basında haber yapalım dedim. 
    Ardından sanıyorum işi çözdüler ve beni tekrar arayan olmadı.
    Bu daha bir başlangıç.. Dediğim gibi takipçisi olacağız...
#
Yorumlar (1)
09.07.2024 10:58
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları