30 Nisan 2024 - Salı

ARTIK ÇALIŞMA ZAMANI GELDİ

Günler çabuk gelip geçiyor. 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerin üzerinde tamı tamına 1 ay geçti ve seçim sonuçlarına baktığımız zaman özellikle Ankara’da sonuçlar CHP’nin zaferiyle sonuçlandı.

Yazar - İbrahim Keskin
Okuma Süresi: 4 dk.
201 okunma
İbrahim Keskin

İbrahim Keskin

ikeskin2@gmail.com - 0 542 327 40 90
Google News
    Günler çabuk gelip geçiyor. 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerin üzerinde tamı tamına 1 ay geçti ve seçim sonuçlarına baktığımız zaman özellikle Ankara’da sonuçlar CHP’nin zaferiyle sonuçlandı. Başta Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmak üzere Çankaya, Yenimahalle, Mamak, Keçiören, Etimesgut, Gölbaşı gibi ilçelerimiz CHP’li Belediyeler tarafından yönetiliyor.
    Genele baktığımız zaman Ankara’da ilçe belediyelerinin büyük bir çoğunluğu CHP’nin elinde. Ve bu yeni seçilen Belediye Başkanları da Gölbaşı dışında hepsi yeni görev yapmaya başladılar. Bir diğer deyimle tecrübesizler.. Kadrolarını yeni oluşturacak, ilçenin tablosuna bakacak ve seçimlerden önce vermiş oldukları vaadleri yavaş yavaş yerine getirmeye başlayacaklar.
    Tecrübesiz dedik, deneyimsiz dedik ya, kadrolarını tecrübeli ve belediyecilik konusunda uzman kişilerden oluşturabilirler ise oldukça rahat ederler. Devraldıkları borçları biliyoruz, ancak bunun böyle olacağı seçimlerden önce zaten belliydi. Hangi belediyenin ne kadar borcu olup olmadığını herkes biliyordu. Yeni belediye başkanlarının borçlar üzerinden siyaset üretip yapacakları hizmetleri yavaş yürütmeleri bence bir bahane olamaz diye düşünüyorum.
***
    Ne demiştik?
    Artık çalışma zamanı dedik.
    Evet, seçimlerin üzerinden 1 ay gibi bir süre geçti ve yeni seçilen belediye başkanlarında canım cicim günlerinin halen devam ettiğini görebiliyoruz. Hayırlı olsun ziyaretleri halen devam ediyor.
   CHP’lilere de hak veriyorum, uzun yıllar sonra yerel yönetimlerde söz sahibi oldular. Buna tamam ama artık şu belediye başkanlarını da bir rahat bıraksınlar. Çalışmalarına bir başlasınlar. Ekiplerini kursunlar, kadrolarını hele bir oluştursunlar da hizmet üret-meye başlasınlar. Biz de basın olarak üzerimize düşeni yapalım, hem yönlendirici hem de bilgilendirici olalım.
    Yanlışlarına yanlış, doğrularına doğru diyelim... Ki öyle de yapacağız.
***
    Başkent’te en büyük sürprizin yaşandığı ilçelerimizin başında gelen Etimesgut’ta Erdal Beşikçioğlu’nu nasıl seçimlerde büyük bir dikkatle takip ettiysek bundan sonra da takip edeceğiz. Kendisinden çok şeyler bekleniyor. Öncelikle Etimesgutlular mutluluk, huzur bekliyor. Seçimler sonuçlandıktan sonra bu mutluluğu gördük ve yaşadık. Değişim rüzgarlarının estiği Etimesgut’ta 600 binin üzerinde nüfus şimdi hizmete bekliyor. Yapılacak çalışmalar ile o tahahhüt edilen huzur Etimesgutlulara gelecek mi bakıp göreceğiz.
    Ancak çiçeği burnunda Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, şu söz vermiş olduğu Etimesgut projelerine bir an önce başlamalı. Ziyaretler, makamda yapılan tebrikler bitmeli ve kendisi halkın ayağına gitmeli artık.
   Kadro yapılanması Etimesgut’ta devam ederken yeni çalışmalarla ilgili olarak ben 1-2 ay daha süre verilmeli diyorum. Her ne kadar sorunların çözümü beklemese bile bu süreyi veriyorum ki ona göre yorum yapalım. Şu an için yapacak bir yorum bulamıyorum. Hala beklemedeyiz..
    Önümüzdeki süreçte Erdal Beşikçioğlu’nun seçimlerden önce açıklamış olduğu projelerin uygulamaya geçip geçmeyeceğini merakla bekliyorum. Vaad ettiklerinin hepsi önümüzde duruyor. Tek tek bakacağız, neleri yapıyor veya yapamıyor. Şimdilik vatandaşlara karşı olan ilgi ve alakasını, samimiyetini, iletişimini doğru buluyorum. Bu hep böyle mi olacak bakacağız.
    Yıllardır Etimesgut’ta yaşayan biri olarak dikkatle takip edeceğiz.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları