15 Temmuz 2024 - Pazartesi

15 TEMMUZ, ANLAMI ve ETİMESGUT

15 Temmuz, Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli dönüm noktalarından biridir. 2016 yılında meydana gelen ve ülkenin demokrasi tarihinde sarsıcı bir yer edinen bu olay...

Yazar - İbrahim Keskin
Okuma Süresi: 4 dk.
416 okunma
İbrahim Keskin

İbrahim Keskin

ikeskin2@gmail.com - 0 542 327 40 90
Google News
    15 Temmuz, Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli dönüm noktalarından biridir. 2016 yılında meydana gelen ve ülkenin demokrasi tarihinde sarsıcı bir yer edinen bu olay, Türk halkının özgürlük, demokrasi ve milli birlik adına gösterdiği mücadeleyi simgeler.
 
    15 Temmuz 2016 gecesi, bir grup asker Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı darbe girişiminde bulundu. Bu grup, kamu binalarını işgal etmeye, stratejik noktaları kontrol altına almaya ve hükümetin işleyişini durdurmaya çalıştı. Ancak, Türk halkının ve güvenlik güçlerinin gösterdiği cesur direniş, bu darbe girişiminin başarısız olmasını sağladı.
 
   Anlam ve Önemi
 
    Türk halkının cesur direnişi, 15 Temmuz gecesinin en belirgin özelliğiydi. İnsanlar, demokrasiye olan inançlarını ve hürriyetlerine olan bağlılıklarını göstermek için sokaklara döküldü. Bu direniş, demokrasiye olan güçlü bağlılığı ve bu uğurda ne kadar ileri gidilebileceğini dünya çapında gösterdi.
    15 Temmuz, demokrasinin korunması ve milli birliğin önemini vurgulayan bir tarihtir. Türk halkının, özgürlüklerine ve demokrasiye olan bağlılığına dair güçlü bir ifade olan bu tarih, aynı zamanda milli birlik ve beraberliğin, her türlü bölünmeye ve darbeye karşı en etkili direniş olduğunu göstermiştir.
 
    15 Temmuz, demokrasinin değerini ve bu değerin korunmasının ne kadar önemli olduğunu anımsatan bir ders niteliğindedir. Bu olay, halkın demokrasiyi, hürriyetleri ve milli birliği savunma kararlılığını gösterdi. Ayrıca, bu olayın sonucu, demokrasinin sadece hükümetler ve politikalar tarafından değil, aynı zamanda halkın aktif katılımı ve direnişi ile de korunduğunu göstermiştir. 15 Temmuz, milletin demokrasiyi savunmak için gösterdiği direniş ve dayanışmanın bir sembolü olarak hafızalara kazındı. Halkın, demokratik değerleri ve özgürlükleri koruma kararlılığı, gelecekte benzer tehditlere karşı durma gücünü de ortaya koydu. Bu olay, demokrasinin sadece seçilmiş temsilciler tarafından değil, toplumun tüm kesimlerinin ortak çabasıyla yaşatıldığını bir kez daha hatırlattı.
 
   Etimesgut’a gelecek olursak
 
    Haziran ayının ilk meclis toplantısında, ben de orada olduğum için çok iyi hatırlıyorum. Meclis toplantılarının ilk gününde siyasi parti gruplarının verdiği önergeler okunur ve ilgili komisyonlara görüşülmek üzere gönde-rilir. CHP Grubu da o toplantıda, 15 Temmuz’da hain darbe girişiminin yıldönümünde Etimesgut’ta çeşitli etkinlikler yapılmasıyla ilgili bir önerge vermişti. 
 
    Esasen ben çok şaşırmıştım. CHP’nin böyle bir önerge vermesi bana enteresan gelmişti. Konu, CHP’liler tarafından     15 Temmuz ile ilgili etkinlikler düzenlenmesi kararına komisyonda RED KARARI vermeleri değil asıl konu 
CHP’li Meclis Üyelerinin böyle bir önerge vermesi.. Hem önergeyi veriyorlar, hem de RED ediyorlar. Bunu anlamak mümkün değil. Sehven böyle bir önerge verildi gibi savunma yapmaları da kendilerine yakışmadı.
   Tamam, 15 Temmuz 2016’da yaşananlara inanmayabilirsiniz. Ancak bunu çocuk oyuncağına çevirip Belediye Meclisi’ni alet etmek, bugünkü CHP’nin milletin değerlerine vermiş olduğu önemi gözler önüne sermiştir.
 
    Bir diğer önemli konu ise, Etimesgut Belediyesi’nin karşısında bulunan 
Ergenekon Parkı’nın yakılması. Yangından mal kaçırırcasına yapılan bir eylem. Yıkılmadan önce belediyede yetkili bir ismi aradım, yıkacak mısınız diye sordum. Telefonda bana ne dedi biliyor musunuz?
   “Bilmiyorum!”
    Ne yaptıklarını kendileri de bilmiyor.
#
Yorumlar (1)
Oyal
15.07.2024 21:25
15 Temmuzu düzenleyenler ile el ele kol kola, yağan yağmurlarda birlikte ıslananlar,ne istediniz de vermedik diyenleri keşke yazında yazsaydın. CHP Belediye Meclis Üyeleri ve komisyonlar gereğini yapmışlardır. 16 Temmuzun hemen 4 gün yani 20 Temmuz yazsa
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları