29 Mart 2024 - Cuma

DANANIN KUYRUĞUNA GELDİK ..

Evet günler çabuk geçiyor, hem de bir çırpıda.. Günlerce devam etmekte olan seçim çalışmaları, adayların saha gezileri ve vatandaşlarla buluşmaları, proje açıklamaları, geziler, afiş ve pankartlar..

Yazar - İbrahim Keskin
Okuma Süresi: 4 dk.
164 okunma
İbrahim Keskin

İbrahim Keskin

ikeskin2@gmail.com - 0 542 327 40 90
Takip EtGoogle News
     Evet günler çabuk geçiyor, hem de bir çırpıda.. Günlerce devam etmekte olan seçim çalışmaları, adayların saha gezileri ve vatandaşlarla buluşmaları, proje açıklamaları, geziler, afiş ve pankartlar.. artık bu seçimler için tamamlandı. Yüzdük yüzdük ve dananın kuyruğuna nihayet geldik, Pazar günü artık söz milletin olacak. Vatandaş sandıklara giderek tercihlerini belirleyecek, 5 yıl boyunca yerelde kendilerine yönetece Belediye Başkanlarını, Belediye Meclis Üyesi adaylarını, muhtarlarını seçecek.
    Hayırlısı neyse o olsun diyoruz..
***
    Hep üzerinde durduğum bir konu var. Bu seçimler adı üzerinde YEREL SEÇİMLER... Seçmen, kendisini yönetecek, kendisine yaşadığı yerde hizmet getirecek yerel isimleri seçecekler. Yaşadığı yeri bilmeyen, tanımayan, partilerin Genel Merkezleri tarafından paraşütle indirilen adayları seçmeyecekler.
    Seçmeyecekler çünkü;
    Dışarıdan gelen aday ekibini de beraberinde yine dışarıdan getirecektir. Aday olduğu ilçeyle, beldeyle ilgili hiç bir bilgisi olmadığı gibi hangi hizmetler öncelikli, hangileri çok önemli ve zaruri ihtiyaçtır bilmeyecektir. Öğrenmesi de zaman alacaktır.
    O nedenle diyorum ki;
    Yaşadığı yeri bilen, sizinle beraber olan ve sizinle birlikte yaşayan, düğününüze, cenazenize katılan, sokakta yürürken bile karşılaştığınız ve iyi-kötü daha önce tanıdığınız birisine tercih edin.
    Yerel seçimler yerel isimlerle kazanılıyor. Dün olduğu gibi 31 Mart Pazar günü yapılacak seçimlerde de bu yine tekrar edecek.
***
    Kararsızlar çoğunlukta;
    Evet bu seçimlerde kararsızların oranının oldukça yüksek olduğunu anket sonuçlarna bakarak söyleyebiliriz. Ancak, dananın kuyruğuna geldik dedik ya.. Seçime 1 gün kala artık bu kararsız seçmenin de nihayetinde karar verdiklerini gözlemleyebiliyoruz. 
    Kararsız seçmenin günlük ekonomik sıkıntılardan etkilendiği için, hayat pahalılığı her geçen gün arttığı ve hayatını sürdürebilmenin oldukça zorlaştığı günlerde olduğumuz için, emeklilerin maaşlarında bir iyileştirme olmadığı için kararsız olduklarını düşünüyordum.
     Elbette herkes cebini düşünüyor.
     Elbette ekonomik sıkıntılar altında hepimiz eziliyor, kemerlerimizi iyice sıkmaya başladık.
    Ama dediğim gibi 31 Mart Pazar günü adı üzerinde yerel seçimler gerçekleştiriliyor. Yerel isimlere, tanıdığımız bildiğimiz, hizmet edeceğine inandığımız isimlere oy vereceğiz. Oy verirken, her verdiğimiz oyun da boşa gitmemesi için düşünüp ona göre karar vereceğiz.
    Patron sizsiniz ve siz karar vereceksiniz...
***
    Pazar akşamı ilerleyen saatlerde seçim sonuçları netleşmiş olacaktır. Adaylardan kim kazanırsa kazansın bizler yine gazeteci olarak çalışmalarının, hizmetlerinin takipçisi olacağız. Bu konuda okurlarımızın içi rahat olsun.
    Kim kazanırsa kazansın, hangi isim Belediye Başkanlığına seçilirse seçilsin kendisini şimdiden tebrik ediyoruz. İnşallah hayırlı hizmetler getirirler, insana dokunan çalışmalarda bulunurlar. Seçimlerin herkese hayırlı uğurlu olmasını dili-yorum.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.