18 Haziran 2024 - Salı

ESKİ BAYRAMLAR ve CHP'LİYİM DİYENLER..

Kurban Bayramı arefesinde yaşı 40 veya 50’nin üzerinde olanlar hep eski bayramları düşünüyordur muhakkak.

Yazar - İbrahim Keskin
Okuma Süresi: 3 dk.
445 okunma
İbrahim Keskin

İbrahim Keskin

ikeskin2@gmail.com - 0 542 327 40 90
Google News
Eski günleri anmak, yad etmek dini ve milli bayramlarda bir alışkanlık haline geldi. Eskiden şöyle daha güzeldi, eskiden bayramlar daha anlamlıydı, herkes daha mutluydu şeklinde..
    Esasen tüm bu eskiye duyulan özlem, insan ilişkilerinde günümüzde artık samimiyetlerin ortadan kalkmasına bağlı. Günlük yaşam koşullarının ağırlaşması, ekonominin hep kötüye gitmesi, yaşam mücadelesi içerisinde herkesin bir mücadele içinde olması bayramlarımız gibi özel günlerimizi de etkiliyor.
    Bugün para denilen kavram herkesi derinden etkiliyor. Paran varsa yaşam kalitende yükseliyor. Paran yoksa bayramları bile kutlayamıyorsun.
***
    Geçtiğimiz Ramazan Bayramı gibi Kurban Bayramı da 9 günlük bir tatile denk geliyor. Çalışmaktan ziyade tatil insanlarımız için daha cazip.. Memlekete gitmek, bir yerlere kaçmak, tatil bölgelerine gidip biraz kafa dinlemek gibi..
    Ama bunları hangi parayla yapacaksın? Asgari ücretlilerin hali ortada, emeklilerin hali ortada. Olmayan parayla insanlar nasıl tatile gidecek, memleketine gidecekler?
   Tüm bunları bir yana bırakın, en kötü küçükbaş hayvanın 12-15 bin lira olduğu, büyükbaşların 150 bin liradan başladığı ortamda nasıl kurbanlık alıp kurban kesecekler? 
    Bu yüzden Kurban Bayramı, bayram olmaktan çıkıyor. Bayramları bile doyasıya yaşayamıyor, kutlayamıyoruz artık. Eski duyulan özlem her geçen gün artıyor. Küçük şeylerden bile mutlu olmasını bilen insanlar artık bugün yok!
    Parayı, geçim koşullarını bir yana bırakacak olursak bayramları tatil olarak görmeyip anlamını idrak ederek kutlayanlarımız da var elbette. Ne olursa olsun değerlerimizi kaybetmeyelim.
***
     Burada kısada olsa bir konuya değinmek istiyorum. Etimesgut Belediyesi önünde pankartlı eylem yapan vatandaşın haberini gazetemize hemen yan tarafta okuyabilirsiniz. Bu haberi aynı zamanda internet sayfamızdan da yayınlamıştık. Sosyal medyada bu habere bir çok CHP’li yorum yaptı. Yorumlara baktıkça gülüyorum.
    Çünkü yorum yapan partililerin CHP’den haberleri bile yok. Bugünkü Belediye yönetimini eleştiren Ömer Başol isimli vatandaş çok değil bundan 2 yıl öncesi Etimesgut İlçe Örgütü’nde çay işlerine bakıyordu. Bunu bilmeyenler zaten CHP’li olamazlar. Ondan sonra yorum yapıyorlar, vay efendim bu adam partili değil, ben hiç görmedim diye.. 
    Eski bir Belediye Meclis Üyesinin bile bu partiliyi tanımaması çok ilginç.
Herkese mutlu bayramlar diliyorum.
#
Yorumlar (1)
Kaya
18.06.2024 17:52
Haklısın ibrahim bey. Eskinden insanlar bayramını daha iyi geçirsinler diye maaşlar bayramdan önce yatardı. Çocuklarına, torununa haşlık veremediği için kahrolan insanlar varken, bir kişinin bireysel, kendi çıkarı için eylem yapmasını ! Gündeme taşımam …
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları