21 Mayıs 2024 - Salı

BATAKLIKTAN CENNETE SİNCAN PARK!

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, göreve geldiği günden bu yana yeşil alanlara, yeşile yönelik çalışmalarıyla ön plana çıkıyor.

Yazar - İbrahim Keskin
Okuma Süresi: 5 dk.
369 okunma
İbrahim Keskin

İbrahim Keskin

ikeskin2@gmail.com - 0 542 327 40 90
Google News
Park ve yeşil alan çalışmalarına Millet Bahçesi gibi devasa yatırımlar eklenirken benim asıl üzerinde durmak istediğim konulardan bir tanesi de hafta sonu açılarak hizmete giren Sincan Park..
   Açılışı yapılmadan, yapım aşamasındayken Sincan Park’ı gezme fırsatı bulmuştum. Seçimlerden önceydi..Yetkili arkadaşlar ile birlikte Sincan Park’ı ge-zerken bir yandan da şunu düşünüyordum..
   Murat Ercan, bu büyüklükte ve güzellikteki dev yatırımı neden seçimler öncesinde açmaz ve bir seçim yatırımı olarak kullanmaz diyordum kendi kendime. Ama Sayın Başkanı tanıyanlar, hizmetleri siyasi rant için yapmadığını bilirler, biliyorlar..
    Başkan Ercan’ın seçimlerde Sincan Park’ı bir oy aracı, oya dönük bir yatırım olarak düşünmediği açıkca ortada.
***
    300 bin m2’lik devasa bir alan. 
    Yenikent’in eski halini bilenler, bu bölgeyi hatırlayacaklardır. Bataklıktan bir farkı yoktu. Hatta burada biriken su ve göletlerde, yüzmek için gidip hayatını kaybeden çocuklarımızı bile hatırlıyorum. Çevresinde oturan vatandaşlarımızın kokusundan rahatsız oldukları bir bölgeydi Sincan Park’ın yapıldığı alan.
    Bugün ise Sincan Belediyesi bataklığı cennete çevirmiş. Sincan ve Ankara’nın batısına yeni bir yeşil alan, yeni bir mesire alanı kazandırılmış.
***
     Projenin temellerinin atıldığı ilk günlerde bir çok kişi “Buraya park mı olur? Bu kadar parayı buraya neden gömüyorlar, neden bu kadar para harcıyorlar?” diye düşünüyordu.
    Ama sonuç ortada ve kısa zaman içerisinde bölgenin geldiği noktayı da görebiliyoruz.
    Sincan Park içerisinde yürüyüş yolları, çocuklar için eğlence ve oyun alanları bulunuyor. Meyve ağaçları, bisiklet-fayton yolları, spor sahaları.. Ne ararsanız var. Belki yakında bir açık hava sineması bile yapılabilir Sincan Park’a..
    Yeni hizmete açılan, ilk günden vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Sincan Park ile ilgili olarak Belediye Başkanı Murat Ercan’ın vermiş olduğu bilgileri  sizlerle paylaşmak istiyorum. Bakınız Sayın Ercan neler söylüyor:
 
    “Burada bir kişi bir düğmeye basarak bütün sulama sistemlerini, aydınlatma sistemlerini harekete geçirebiliyor ve yine kapatabiliyor. Bu akıllı sistem sayesinde böylesi devasa bir parkın aylık masrafını yüzde 25-30'lara kadar düşürdük. Burada yeraltı sularını devirdaim usulüyle tekrar tekrar kullanabileceğimiz bir sistem yaptık. Suya bir kuruş para ödemiyoruz.
    Tamamen güneşe endeksli akıllı bir sistemle 700 tane aydınlatma direği var. 20.000 civarında ağaç diktik, bunun 7000’i büyük ağaç. Özellikle çocuklar ve gençle-rimiz için 600 tane meyve ağacı diktik.
    Türkiye’nin en büyük çocuk oyun alanını yaptık. İçinde bisiklet yolu, fayton yolu, yürüyüş yolu, basketbol sahaları, voleybol sahaları, tenis kortu var. Yani sporun da merkezi bu alanda bulunuyor. Etkinlik alanı toplam 8 bin m².”
 
     Fazla söze gerek yok. Sincan Park projesini ortaya atanları, uygulayanları, yapımında emeği geçenleri buradan kutluyorum. Sincanlı, buranın kıymetini ileriki yıllarda daha iyi anlayacaktır. Parkı korumak ta onların göreve olacaktır. Ancak;
    Sincan Park’ın girişinin hemen önünde bulunan ve tam bir konut mezarlığını andıran bir konudan da bahsetmeden geçemeyeceğim.
    Zamanın meşhur isimlerinden Jet Fadıl’ı herkes hatırlar. İşte o Fadıl’ın Yenikent’e bıraktığı bir miras var. Jetpa konutlarından bahsediyorum. 
    Bu konutların görüntüsü Yenikent’e de Sincan Park’a da yakışmıyor. 
   Umarım bu konutlarla ilgili girişimler yapılır, konutlar ya bitirilir ya da yıkılır. Çünkü yıllardır Yenikent’in girişine bunlar hiç yakışmıyor.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları