23 Şubat 2024 - Cuma

LİSTELER KARIŞIK, SİYASET KARIŞIK!..

31 Mart yerel seçimleri öncesi siyasi partilerin merakla beklenen Belediye Meclis Üyeleri aday listeleri açıklandı.

Yazar - İbrahim Keskin
Okuma Süresi: 3 dk.
1167 okunma
İbrahim Keskin

İbrahim Keskin

ikeskin2@gmail.com - 0 542 327 40 90
Takip EtGoogle News

     31 Mart yerel seçimleri öncesi siyasi partilerin merakla beklenen Belediye Meclis Üyeleri aday listeleri açıklandı. Belediye Başkan Adayları açıklanan bazı partilerde nasıl şaşkınlık yaşanıyorsa meclis üyeliklerinde de bu şaşkınlık devam etti.

    Örneğin;

    CHP’nin Sincan Belediye Başkan Adayı olarak eski MHP ve İYİ Parti’li, ülkücü ve milliyetçi tabandan gelen Veysel Alkan açıklandı.Alkan’ın meclis üyeleri aday listesinde de ülkücüleri görmek mümkün. Öte yandan Etimesgut’ta CHP’nin adayı olarak bir sanatçı, sinema ve dizilerden tanıdığımız nam-ı diğer Behzat Ç., yani Erdal Beşikcioğlu açıklanırken herkes bir şok yaşamıştı. Belediyeciliği bilmez, Etimesgut’u tanımaz denen Beşikcioğlu Belediye Başkan Adayı oldu.

    Peki CHP’nin Etimesgut’ta meclis üyeleri aday listesi bundan farklı mıydı? Hayır.. yine Sincan’da olduğu gibi ülkücü kökenli isimler, dışarıdan yazılan, Tekin Bingöl ve Umut Akdoğan gibi isimlerin dayatmasıyla listeye alınan meclis üyeleri büyük tepkilere yol açtı.

***

     Sincan AK Parti’de meclis üyeliklerinde fazla bir sıkıntı yaşanmazken Etimesgut AK Parti’de ise, geçen dönem Sincan’da ve ABB Meclis Üyesi olarak görev yapan Nihat Yalçın’ın ilk sırada yer alması kafaları karıştırdı. 5 yıl boyunca Sincan’da Meclis Üyeliği yaparken toplantılarda fazlaca katılım sağlamayan Nihat Yalçın’ın Etimesgut gibi dinamik bir meclis çatısı altında ne yapacağını ben de merak ediyorum.

    Etimesgut AK Parti’de liste dışı kalanlar, tıpkı CHP’de olduğu gibi kırıldılar, küstüler, isyan ettiler. 

    Gerçi bu tepkiler belli bir süre sonra geçecektir ancak özellikle vurgulamak istediğim bir başka konu daha var. O da, meclis üyeleri hazırlanırken ilçenin demografik yapısı çok dikkate alınmamış olması.. Düşünsenize bir kere; Etimesgut’ta çok sayıda Yozgatlı, Erzurumlu, Çorum ve Kırıkkaleli yaşıyor. 

    AK Parti, MHP, CHP veya İYİ Parti listelerine bakıyoruz.. Kırıkkaleli bir meclis üyesi adayı yok.. Çorumluların sayısı çok az ve seçilebilecek bir sıralamada değiller.. Keza Erzurumlular için de aynı şeyi söyleyebiliriz.

***

    Önümüzdeki günlerde bunun yansımalarını daha net görebiliriz. Bakalım neler olacak? Ama bu yerel seçimlerde herkesin ortak görüşü bulunuyor.

    “At izi it izine karışmış vaziyette!”

#
Yorumlar (2)
Eryaman köyü
27.02.2024 02:05
Siyaset te doğru bulamazsan at izi it izine karışır belediye Meclis üyesi ne iş yapar ki bu kadar isteyeni var??? Belediye mal varlıgı artırmak için mi var.Etimesgut belediye Başkan başlayarak mal varlıgı beyanı alınsın.eş ve çocuklar dahil!!!!
Eryaman li
27.02.2024 01:37
Belediye meclisi ne işe yarar????
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.