07 Mart 2024 - Perşembe

HER TÜRLÜ SONUCA HAZIRLIKLI OLUN!

Belediye Başkan Adayları ile Meclis Üyesi Aday listeleri artık kesinleşti. Bu saatten sonra adayların değişme şansı artık kalmadı.

Yazar - İbrahim Keskin
Okuma Süresi: 3 dk.
503 okunma
İbrahim Keskin

İbrahim Keskin

ikeskin2@gmail.com - 0 542 327 40 90
Takip EtGoogle News
     Belediye Başkan Adayları ile Meclis Üyesi Aday listeleri artık kesinleşti. Bu saatten sonra adayların değişme şansı artık kalmadı. 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere sayılı günler kala siyasi partiler sahalarda, meydanlarda, çarşı ve pazarlarda adaylarıyla birlikte geziyor. 
   Geziyor, dolaşıyor, seçmeni etkilemeye çalışıyor. Belediye Başkanlığı yarışını kazanabilmek için büyük bir rekabet var. Ancak seçmende aynı heyecan ve coşku görülmüyor. Gerek ekonomik zorluklar, enflasyonun bir türlü durdurulamaması ve gerekse emeklilerin durumu, geçim sorunu seçmen üzerinde büyük etki yapmış durumda.
    Kim ne derse desin, yapılan anketler, açıklanan sonuçlar bana göre çok önemli değil. Çünkü kararsız seçmenin sayısı yine oldukça fazla. O yüzden 31 Mart yerel seçimleri her türlü sonuca açık. Her aday kendine göre sürpriz yapabilir.
***
    Bugün Etimesgut’ta en çok gezen, efor sarfeden, sahada hergün yüzlerce kişiyle görüşen bir Erdal Beşikcioğlu görüyoruz. Adaylığının açıklandığı günden bu günü 45 gündür sahada geziyor, insanlara dokunuyor, sarılıyor ve bol bol fotoğraf çektiriyor.
    Siyasi tecrübesi olmayan ancak insanlarla iletişimi çabuk kurabilen bir isim Erdal Beşikcioğlu. Her ne kadar CHP’nin oyları Etimesgut’ta mantıksal olarak kazanmalarına yetmez gibi görünse de oyları artıracağı, Behzat Ç.’nin burada bir çıkış yapacağı meydanlarda görülüyor. O nedenle kazanırsa benim için sürpriz sayılmaz. Ancak Etimesgut CHP içerisinde yaşanan liste krizi, bazı isimlere karşı gösterilen tepkiler aday oyları ile meclis üyeleri arasında oldukça uçurum olacağına da işaret ediyor.
***
    Diğer tarafından İYİ Parti ve Yeniden Refah Partisi’nin oylarında da nasıl bir sonuç ortaya çıkacak ben de sizler gibi merak ediyorum. YRP oylarını ikiye katlayabilir (ki son seçimlerde yüzde 3’e yakın bir oy almışlardı) ancak İYİ Parti barajın altında kalmış gibi görünse de Hilmi Özer ile bir çıkış yapabilir.
    Bu adaylar arasında yerini koruyan tek bir isim var o da mevcut Belediye Başkanı Enver Demirel. Her ne kadar özellikle AK Parti’nin meclis üyeliği adaylarında sıkıntılar görünse de AK Parti seçmeninin partisine olan bağlılığı bu seçimde bir sınav verecek. Cumhur İttifakı’nın Etimesgut’ta alacağı sonucun belirleyicisi AK Parti seçmeni olacak gibi.
    Özetlemeye çalıştığım tablo şu; 31 Mart yerel seçimleri her türlü sonuca gebe. Adayların son 20 günlük performansı bunu değiştirebilir.. 
#
Yorumlar (1)
Eryaman
11.03.2024 18:19
Sandık söyler doğum 31 Mart akşamı yorgun olanı degiştırmek şart idi ama ?????
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.