12 Ekim 2024 - Cumartesi

ETİMESGUT'UN İLK 6 AYDAKİ KAYIPLARI

31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerin üzerinden 6 ay geçti. Zaman ne kadar çabuk gelip geçiyor değil mi?

Yazar - İbrahim Keskin
Okuma Süresi: 5 dk.
298 okunma
İbrahim Keskin

İbrahim Keskin

ikeskin2@gmail.com - 0 542 327 40 90
Google News
    31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerin üzerinden 6 ay geçti. Zaman ne kadar çabuk gelip geçiyor değil mi?
    Seçimler sonrasında kamuoyu hep biraz bekleyelim, ne yapıyorlar-ne yapacaklar sabredelim ondan sonra iyi veya kötü yönde eleştiri yaparız dedi. 
    Biz de özellikle Etimesgut Belediyesi ile ilgili olarak 6 ayı geride bıraktığımız şu günlerde biraz konuşalım, biraz yazalım ve sizlerle paylaşalım istedim..
***
    Büyük bir sürpriz ile (ki kimilerine göre sürpriz değil) Etimesgut Belediyesi yönetimi MHP’den CHP’ye geçti. CHP ilk kez Etimesgut tarihinde Belediye Başkanlığını kazanmış oldu. Kazanacaklarına belki kendileri de inanmıyordu. 
    Bunu niye yazıyorum; Çünkü seçimle iş başına gelen Belediye Başkanı ve kadrolarının ne kadar acemi olduğunu bu ilk 6 ayda gördük. Acemiliklerine beceriksizliklerini de eklediler. 
    Yav biz neymişiz be! Nasılda kazandık.. havasına girmelerine yol açtı ve gerçekten de belediyeciliğe hazırlıksız yakalandılar.
***
    Etimesgut’un ve Belediyenin neler kazandığından çok bu ilk 6 ay içerisinde neler kaybettiğini kısaca şöyle özetleyebiliriz...
 
    BİRİNCİSİ;
    Etimesgut Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali artık yapılmıyor. 10 gün süren bu festivalde hem Sivil Toplum Kuruluşları, hem hemşeri dernekleri ve hem de Etimesgutlular sosyal bir aktivite gerçekleştiriyor, Etimesgut uluslararası alanda dikkat çekiyordu. Kültür ve Sanat alanında yapılan önemli bir etkinlikti bu. Bugünkü yönetim bu festivali rafa kaldırdı. Farklı festivaller üreterek, tiyat-roya ağırlık vererek sanatsal etkinlikler yapmaya çalışıyor.
 
    İKİNCİSİ;
    Türk Tarih Parkı ve Müzesi; bugün eski günlerini arar hale gelmiş durumda. Ziyaretçi sayısı her geçen gün düşüyor, okulların, öğrencilerin, yurt içi ve yurt dışından gelecek ziyaretçilerin ilgisi ve alakasının yavaş yavaş bitmeye başladığı bir yer haline geliyor. Bu da Etimesgut açısından ikinci bir kayıp olarak söylenebilir. Her ne kadar mevcut belediye yönetimi, Türk Tarih Parkı ve Müzesiyle ilgili eleştirileri olsa da daha iyisini yapabilirlerdi diye düşünüyorum.
 
    ÜÇÜNCÜSÜ;
    Etimesgut Belediyespor eski adıyla, şimdiki adıyla Etimesgutspor artık Belediye ile olan bağlarını koparmış durumda. Etimesgut İlçe olduğu günden bu yana Belediyenin de desteğiyle geçtiğimiz yıla kadar 2. Futbol liginde mücadele ediyordu. Bu yıl 3. ligdeler ama Belediye desteği olmaksızın yoluna devam ediyor. Belediye yönetiminin neden kulüpten desteğini çektiğine dair ortalıkta dolaşan bir dolu iddia var. Ben şimdilik bunlara girmeyeceğim ancak 6 ay içerisinde Etimesgut için bir kayıp olduğunu sizlerle paylaşabilirim.
 
    DÖRDÜNCÜSÜ;
    Etimesgut Belediyesi tarafından, ilçede oturan vatandaşlarımızın çocukları için süregelen ücretsiz spor okulları vardı. Hepimiz biliyoruz. Şimdi artık bunlar da ücretsiz oldu. Bu da Etimesgutlu için bir kayıp olmuştur.
 
    BEŞİNCİSİ;
    Eti-SEM Kursları adında Etimesgutluları mesleki ve teknik kurslardan faydalanarak hem kendilerine hem de topluma faydalı olabildikleri bir alan vardı. Bu kursların akibeti de ne oldu ve ne olacak halen belirsiz.. Bunu da kayıp olarak nitelendirebiliriz..
***
     Yukarıda kısaca saydıklarımıza bir çok konuyu ekleyebiliriz.. Şunu da unutmamak gerekiyor, seçimlerden kısa bir süre önce açılmış olan HAYVAN HASTANESİ ve ÇİÇEK HASTANESİ’de ne olacak belli değil... Bu da bir kayıp değil mi sizce?
    Bu konuları işlemeye devam edeceğiz. Sıra gelirse inşallah mevcut yönetimin ve başkanın yaptığı güzel hizmetleri de yazmaya vaktimiz olur.
    Tiyatronun dışında görebilirsek!
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları