29 Ağustos 2024 - Perşembe

ETİMESGUT'TA İŞLER YOLUNDA GİTMİYOR..

31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde, başkent’te en sürpriz sonucun alındığı ve CHP’nin bu kadar fark atmasının beklenmediği tek ilçemiz vardı o da Etimesgut..

Yazar - İbrahim Keskin
Okuma Süresi: 4 dk.
601 okunma
İbrahim Keskin

İbrahim Keskin

ikeskin2@gmail.com - 0 542 327 40 90
Google News
    31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde, başkent’te en sürpriz sonucun alındığı ve CHP’nin bu kadar fark atmasının beklenmediği tek ilçemiz vardı o da Etimesgut..
    CHP’nin adayı olan Erdal Beşikcioğlu (nam-ı diğer Behzat Ç.), herkes tarafından tanınan, bilinen ve özellikle genç-orta yaş kuşağının sevdiği bir isimdi. Tiyatrocu, sinemacı, oyuncu, yönetmen vs... Ancak tek bir eksiği vardı o da Belediye hizmetlerindeki, Belediye başkanlığındaki tecrübesizliği..
    Zaten Beşikcioğlu seçim döneminde hiç bir Etimesgutluya plan, proje vaat etmemişti. Tek vaadi ise huzur, mutluluk ve birlikte yönetimdi..
***
    Eskiyle ilgili çok fazla yorum yapmak istemiyorum, bizim asıl meselemiz seçim sonrasında Etimesgut’ta yapılan veya yapılamayan, Belediye hizmetlerinde ve kadrolaşmada yaşananlar, eksikler, fazlalıklar... Bunlara kısaca değinmek istiyorum..
    Geçmişi ise birkaç satır ile sizlere aktarmak ve hatırlatmak istedim.
    Sürpriz bir sonuç alındı, hatta      CHP’lilerin kendileri bile bu kadar farklı seçimi kazanacaklarını, hatta kazanabileceklerini beklediğini zannetmiyorum..
***
    Dedik ya!
    Kendileri bile bu sonucun böyle olacağını beklemiyordu. 
    O yüzden hazırlıksız yakalandılar. Seçim sonrası takip ettiğimiz Belediye Meclis toplantılarında bile CHP’lilerin, Belediye Başkanının ne kadar acemice davrandığını gördük ve halen yaşıyoruz.
    Etimesgut’un ilçe oluşundan bu yana geçen 34 yıllık süre içerisinde CHP ilk kez yerel seçim kazanmış ve Belediye Başkanlığını eline geçirmişti. Bu biraz da kendilerinden şımarıklığa yol açtı gibi gözlemliyorum.
    Dün sokakta merhaba deyip konuştuğumuz partililer, Belediyede makam ve yetki sahibi olan arkadaşlarımız bugün bizleri tanımaz hale gelmişler. Bunun adı şımarıklıktan başka bir şey değil...
***
    Bugün Etimesgut Belediye Başkanını bırakın Başkan Yardımcılarına, müdürlere bile ulaşmak çok zor. Biz basın mensubu olarak telefonda bile zor ulaşırken, ulaştığımız anda sorduğumuz sorulara da ‘bilmiyorum, haberim yok’ yanıtı veriyorlar.
   Bizler bir basın mensubu olarak yetkili isimlerden yanıt alamıyorsak oluşturacağımız haberi nasıl yapacağız.. Ondan sonra bizleri tek taraflı, yanlı gazetecilik yapmakla itham ediyorlar..
    Demek ki öğrenecekleri çok şey, daha yürüyecekleri çok yok var.
   31 Mart’ın hemen sonrasında Belediye yönetimiyle ilgili bir çok dedikodu üretiliyor, kamuoyuna yalan-yanlış veya doğru bilemiyoruz... bir çok haber paslanıyor.
    Sosyal medyada yazılanların, çizilenlerin haddi hesabı yok..
    Kişiler üzerinden gitmek istemiyorum ancak Belediye Başkan Yardımcıları, kadrolar, atamalar, CHP İlçe Örgütü’nün bu kadrolaşmalardaki etkinliğiyle veya etkisizliği ile ilgili bir çok iddia ortalıkta dolaşıyor.
    İnşaat müteahhitleriyle, ilçe esnaflarıyla belediye yöneticilerinin arasında olup bitenler sosyal medyada oldukça fazla yer ediniyor.
    Bununla ilgili hiç bir belediye yetkilisi de tek bir açıklama yapmıyor, yapmak istemiyor.
***
    Yazımın başlığında olduğu gibi Etimesgut Belediyesi’nde işler hiçte iyi gitmiyor. Seçimlerden bu yana geçen 5 aylık süre içinde gördüklerimiz, Etimesgut’un gelecek günleri açısından olumlu sinyal vermiyor. 
    Etimesgut için kayıp bir 5 yıl mı olacak? Bekleyip göreceğiz.
    Bu arada yapılan yanlışlıklar, hatalar, eksiklikler direkt olarak CHP’ye, Genel Başkan Özgür Özel’e ve Erdal Beşikcioğlu’nun hesabına yazılıyor. Yoksa bir Başkan Yardımcısını, Meclis Üyesini yarın hiç kimse hatırlamaz...
#
Yorumlar (1)
Eryaman lı
01.09.2024 12:56
Sayın kesin. Geçen dönem de işler çok iyi gidiyor muydu. Ki. Benzer işler geçmiş de de yapıldı. Temiz ve dürüst. İdareciler. Kalır.
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları