07 Mart 2023 - Salı

Aday Belli Olduğuna Göre!..

Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu olarak açıklandı. Tahminlerimiz o yönde olsa bile hepimiz resmi açıklamayı bekliyorduk..

Yazar - İbrahim Keskin
Okuma Süresi: 4 dk.
468 okunma
İbrahim Keskin

İbrahim Keskin

ikeskin2@gmail.com - 0 542 327 40 90
Takip EtGoogle News
    14 Mayıs 2023
    Seçim tarihi olarak belirlendi.. 
    Öte yandan Millet İttifakı’nın adayı da resmi olarak açıklandı. 
    Bu isim de Kemal Kılıçdaroğlu..
    Vatandaş artık Cumhurbaşkanlığı’nda tercihini yapacak, ya Erdoğan ya da Kılıçdaroğlu.. 
    Seçim atmosferine girmiş bulunmaktayız, depremi de çok çabuk unuttuk.
    Millet İttifakı’nın da adayı belli olduğuna göre artık Cumhuriyet tarihimizin belki de en önemli seçimlerinden birisini yaşayacağız. Depremin gölgesinde gideceğimiz 2023 seçimlerinin sonuçları ülkemizin kaderini, ülkemizin geleceğini ciddi anlamda et-kileyecek. 
    Seçimde alınacak sonuca göre ittifakların (Cumhur veya Millet) dağılma durumu da söz konusu olabilecek. 
    Şunun şurasında fazla bir zaman kalmadı, 2 ay sonra seçime gidiyoruz..
***
    Ülkemizde yaşanan gelişmeler, dep-rem felaketi sanki bir baskın seçim yapılıyormuş gibi hissettiriyor insana. 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerin önemini hepimiz çok iyi biliyoruz. Ama seçim, depremin gölgesinde kaldı dedik.. 
    Baksanıza bir; biz sadece Cumhurbaşkanını seçmeyeceğiz, bizleri temsil edecek milletvekillerini de seçeceğiz..
    Ancak yaşanan gelişmeler milletvekili aday adaylarını da geride bıraktı. Baskın seçimlerde olduğu gibi bu önümüzdeki önemli seçimde milletvekili sıralamaları sanki dayatma olacak gibi partilerin Genel Merkezleri tarafından önümüze konacak.. 
    Halkın temsilcileri mi sıralamaya girecek yoksa partilerin yöneticilerinin mi bunu hep birlikte göreceğiz..
***
   Milletin vekilleri mi olacak?
  
    TÜİK tarafından son açıklanan rakamlara göre Ankaramızın nüfusu 5 milyon 782 bini geçti.. Deprem sonrası göç dalgası nedeniyle bu nüfus 6 milyonun    üzerinde şu anda..
     3 seçim bölgesine ayrılan Ankara’da Sincan, Etimesgut, Yenimahalle gibi ilçelerimiz üçüncü seçim bölgesinde yer alıyor ve bu bölgede çıkacak milletvekili sayısı 12.. Geçtiğimiz seçimden bu yana bu rakam değişmedi yine aynı..
    İlçe nüfuslarımıza gelecek olursak;
    Etimesgut 614 bin891
    Sincan 572 bin 609
    Yenimahalle 704 bin 652
    Beypazarı 48 bin 357
    Ayaş 12 bin 998
    Nallıhan 26 bin 553
***
    Yukarıdaki rakamlar 3. bölgede yer alan ilçelerimiz son nüfus sonuçları.. Ortalama rakamlara bakacak olursak mlletvekili başına düşen seçmen sayısı ise 150 bin.. Demek oluyor ki Sincan ve Etimesgut’u baz alırsak, bu iki ilçemizin de 3 veya 4 milletvekili ile temsil edilmesi gerekiyor.
    Sözümüzün başına gelecek olursak, baskın seçim gibi gördüğüm bu seçimlerde 3. bölge milletvekili adaylarının milletin temsilcisi olmaları çok zor gözüküyor. Yerel adayların yine sıralamaya giremeyeceği bir seçim olması bekleniyor...
    Yerel isimler sıralamaya konsa bile bu seçilemeyecek sıralarda olacak gibi..
    Bu arada deprem felaketi nedeniyle milletvekili aday adayları da ister istemez kendilerini bir köşeye çektiler, şu anda yakından tanıdığımız kimler aday adayı olacak, kimler sıralamaya girebilecek netlik kazanmadı... 
     Bekleyip göreceğiz..
 
Sincan Belediyesi’ne teşekkür
 
     Yaşadığımız deprem felaketinin ilk gününden itibaren deprem bölgesine giderecek yaraları sarmaya çalışan ve halen çalışmalarına bölgede devam Sincan Belediyesi ekiplerine ve Belediye Başkanı Murat Ercan’a ayrı bir parantez açarak halkımız adına teşekkür etmek istiyorum..
    İyi ki varsınız...    
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.