03 Haziran 2024 - Pazartesi

SABREDEN DERVİŞ MİSALİ !..

Tamı tamına 2 ayı geride bıraktık. Belediye Başkanlığı seçimlerini geride bırakmamızın ardından..

Yazar - İbrahim Keskin
Okuma Süresi: 5 dk.
226 okunma
İbrahim Keskin

İbrahim Keskin

ikeskin2@gmail.com - 0 542 327 40 90
Google News
     Tamı tamına 2 ayı geride bıraktık. Belediye Başkanlığı seçimlerini geride bırakmamızın ardından..
    Pek çok okuyucumuz, dostlarımız bana yeni seçilen belediyeleri, başkanları ve kadrolarını soruyor. Ben de herkese biraz bekleyelim, çünkü Ankara’da çok sayıda belediye yenilendi sabretmek ve beklemek lazım diyorum..
    Evet, bekleyelim ama nereye kadar.
    Yazımın başlığı ‘Bekleyen derviş muradına ermiş”... Bir deyim, atasözü. Ama bunun da bir karşılığı olmalı.
    Değil mi?
    Ne dememiz lazım;
    “Nasıl başlarsa öyle gider..”
***
    Kendimce Kurban Bayramı’na kadar fazla eleştirmeyelim, daha çok artılarını görmeye çalışalım diye düşündüm.. O yüzden başta Etimesgut Belediyesi ve yeni başkan Erdal Beşikcioğlu olmak üzere yeni diğer yeni seçilen belediye başkanların zaman tanımak istedim.
    Bu arada 2 aylık geçen süre içerisinde de not defterimize gereken notları alı-yoruz. Yapılmayanları, yanlış gidenleri, hataları ve eksikleri not olarak yazıyoruz.
    Sözün özü muhalefet görevimizi yapmıyoruz. Beklemedeyiz...
***
    Art arda yaşanan felaketler;
    Başkta pandemi ve ardından gelen deprem felaketi ülke ekonomimizi alt üst etti. Bugün herkes geçim derdine düşmüş durumda. Hepimiz ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz.
    Bu felaketlerin ardından yaşanan iki farklı seçim sürecinde de siyasi anlamda farklı sonuçlar alındı.
   2023’te yapılan Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler, AK Parti+MHP iktidarının başarısıyla sonuçlandı. Sayın Erdoğan yeniden Cumhurbaşkanı seçildi.
    Aradan bir yıl geçmeden yapılan yerel seçimlerde ise CHP’nin büyük bir zaferi ile karşılaştık. Diğer küçük partilerin, başta İYİ Parti olmak üzere yok oluşlarını izledik. 
    CHP’nin başarısında elbette CHP’ye hakkını teslim ediyoruz amma mevcut  iktidara gösterilen tepki oylarını da, tepki olarak ortaya konan sandığa gitmeme tercihini de unutmamak gerekiyor.
    Belediye seçimlerini kazanan               CHP’lilerin de bunu gözardı etmemesi gerek. Kendilerine verilen emanet oyları da düşünsünler..
    Ki; şımarmadan hizmet yapabilsinler. 
***
    Yukarıda bahsetmiştim, nasıl başlarsa öyle gider diye.. Bunu şunun için dile getiriyorum. Özellikle Etimesgut’ta mevcut belediye yönetimi, yeni Belediye Başkanı ve kadroları ile ilgili gelecek günler adına çok umutlu da değilim.
    Hani CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kendilerine ait belediyelere ve belediye başkanlarına yönelik bir takım tasarruf tedbirlerinin yanı sıra atamalar, hizmetlerle ilgili genelge yayınladı ya.. O yüzden gelecek adına Etimesgut Belediyesi’nden çok umutlu olduğumu söyleyemiyorum.
    Bunu sadece ben değil, CHP’ye oy veren bir çok partili de aynı şeyleri düşünüyor.
***
 
    Tüm bunların gerekçelerini sebeplerini Kurban Bayramı sonrası yavaş yavaş ele almaya başlayacağız.
   İnşallah düşüncelerimde yanılırım, mevcut Başkan ve yönetimi beni yanıltır. Etimesgut için güzel hizmetler üretmeye başlarlar. Temennim bu...
    Ama görünen köy de kılavuz istemiyor. 
    Esasen atalarımızın çok güzel özlü sözleri var. Ben bunları kullanmayı seviyorum. Köy ortada, dervişin beklemesi acaba iyi mi sonuçlanacak, muradına mı erecek? Yoksa hayal kırıklığı ile mi sonuçlanacak?
    Dedim ya!
    Bekleyip göreceğiz. 
    Kendimce yeni belediye yönetimlerine Kurban Bayramı sonrasına kadar süre tanıyorum. Bayram sonrası bakacağız.
    İyi yaptıklarını da yazacağız, hata yaptıkları zaman da hatalarını dile getireceğiz.
     Anlayışınız için şimdiden teşekkürler..
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları