12 Eylül 2023 - Salı

BİR FESTİVAL DAHA SONA ERDİ

Bu yıl 25’ncisi düzenlenen Uluslararası Etimesgut Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali’ni geride bırakırken, bir kez daha bu festivalin hem Etimesgut hem de Ankara için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük.

Yazar - İbrahim Keskin
Okuma Süresi: 4 dk.
400 okunma
İbrahim Keskin

İbrahim Keskin

ikeskin2@gmail.com - 0 542 327 40 90
Takip EtGoogle News
    Bu yıl 25’ncisi düzenlenen Uluslararası Etimesgut Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali’ni geride bırakırken, bir kez daha bu festivalin hem Etimesgut hem de Ankara için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük.
    Sadece Etimesgut veya bölgemiz değil, Türk Dünyası için de önemli bir festival.. Kültür ve geleneklerimizin, Türk sanatının, lezzetlerinin, gelenek ve göreneklerinin ön plana çıktığı bu festival artık ‘Uluslararası’ bir ünvan kazanmış ve Anadoluyu da Türk dünyası ile buluşturmuştur.. Umarım önümüzdeki yıl da devam eder..
    Umarım diyorum;
    Çünkü 2024 Yılı Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler sonucunda mevcut Belediye Başkanı Enver Demirel’in aday gösterilip gösterilmeyeceği, gösterildiği takdirde seçimleri kazanıp kazanmayacağı henüz belli değil.
   Dilerim Enver Demirel ile devam kararı verilir, dilerim ki bu festival daha da büyüyerek Türk Dünyasına ve Anadolu’ya, insanlarımıza ve Etimesgutlulara büyük katkılar sunar.
***
    Festivalin devam etmesinden yanayım. Demirel olsun veya olmasın. Çünkü hatırlarsanız, 2004 yılında Enver Demirel sonrası Belediye Başkanlığı görevine seçilen Serhat Kemal Yılmaz, Etimesgut Festivalini sürdürmemiş ve festivale 5 yıl ara verilmişti. İlk başlangıç tarihi 1999 olan Etimesgut Festivali 2004-2009 yılları arasında maalesef Etimesgutlular ile buluşamamıştı.
    Artık Etimesgut’un bir kültür-sanat şehri olduğunu kabul ediyoruz. Türk Tarih Müzesi, yine aynı şekilde Türk Dünyasını geçmişiyle ve bugünüyle bizlerle buluşturuyor. Malazgirt’ten Kurtuluş Savaşına değin tüm kahramanlarımızı, önemli büyüklerimizi burada görebiliyoruz.
    Geçmişten bugüne süre gelen Türk olgusunu, kahramanlarımızla birlikte bu müzede yakından tanıma imkanı buluyoruz..
   Böyle bir müze Türk Dünyası’nın hiç bir yerinde yok. Ne Azerbaycan’da, ne Kazakistan’da, ne Özbekistan’da.. sadece ve sadece Türkeyi’de var. O da Etimesgut’ta.
***
    Aynı şeyleri Etimesgut Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali için de söyleyebiliriz. 10 gün aralıksız süren böyle bir festivali sadece Etimesgut’ta görebiliyoruz..
    Bu anlamda Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’e bu eserleri Etimesgut’a kazandırdığı için buradan teşekkür ediyorum. 20 yıl sonra, 50 yıl sonra yapılan bu çalışmalar bizden sonrakiler tarafından hep hatırlanacak, asla unutulmayacaktır..
    Festival ile ilgili düşüncelerime bir kaç konuyu daha eklemek istiyorum. Bugünkü haliyle Etimesgut Festivali biraz daha geniş çaplı yapılabilir. Çünkü akşam 20.00 ile 24.00 saatleri arasına sıkıştırılan ve bunun da büyük bir bölümü sanatçıların konserine ayrılan bir festival havasından çıkarılabilir. Gündüz programları da (paneller, sempozyumlar, gösteriler, oyunlar veya yarışmalar gibi) gerçekleştirilebilir.
    Hatta gündüz programları, Etimesgut’un Eryaman, Bağlıca, Elvankent, merkez gibi diğer bölgelerine de yayılabilir. Hem burada yaşayan vatandaşlarımızın ilgisi çekilir, hem de daha bir anlamlı ve yoğun kitlelerin kültür ve sanata olan ilgisi artırılabilir. 
    Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum?
    Hepinize iyi haftalar diliyorum..
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.