12 Ocak 2024 - Cuma

SEÇİMLERDE AK PARTİ'Yİ BEKLEYEN TEHLİKE!

31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı ile diğer partiler arasında kıyasıya bir yarış yaşanacak gibi gözüküyor.

Yazar - İbrahim Keskin
Okuma Süresi: 3 dk.
384 okunma
İbrahim Keskin

İbrahim Keskin

ikeskin2@gmail.com - 0 542 327 40 90
Takip EtGoogle News
   31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı ile diğer partiler arasında kıyasıya bir yarış yaşanacak gibi gözüküyor. Bunu Ankara ve ilçeleri için söylüyorum. Bugün CHP’nin adayı olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mansur Yavaş, her ne kadar ittifaksız seçime girse de 5 yıl önceki seçime göre daha güçlü bir durumda. 
    İYİ Parti seçmeninin tabanda Mansur Yavaş ile ittifak yaparak kendisini destekleyeceğini düşünüyorum. Öte yandan AK Parti, Ankara Büyükşehir Belediyesi için aday olarak Turgut Altınok’u hazırlıyor gibi.. Resmi olarak açıklanmasa bile bugün görünen resim bu şekilde.
   Metropol İlçelere kısaca bakmak gerekirse; CHP özellikle Mamak, Gölbaşı ve Etimesgut’u kazanmak için bir strateji hazırlamış durumda. Yenimahalle ve Çankaya Belediyelerine bu üç metropol ilçeleri eklemek istiyor. Elmadağ zaten CHP’de ve bir de Ayaş’ın, Beypazarı’nın AK Parti’nin elinden alınması şansı da bulunuyor.
***
    AK Parti ve MHP ise, seçmenin demografik yapısındaki bu değişim, sağ partilerde, milliyetçi muhafazar partilerdeki oyların dağılımı karşısında etkileneceğe benziyor. AK Parti için Sincan’ı, Keçiören’i, Altındağ ve Pursaklar’ı kazanmak çok zor değil gibi.. MHP için de Etimesgut, Gölbaşı ve Polatlı’yı..
    Adayların henüz açıklanmadığı siyasi tablo şimdilik böyle. Ancak Cumhur İttifakı’nı, AK Parti ve MHP’yi bu seçimlerde bekleyen en büyük tehlike ekonomi gibi gözüküyor. Asgari ücret açıklandı ancak bu hiç kimsenin derdine derman olmuş değil. Emeklileri zaten konuşmaya bile gerek yok, hepsi zorlu yaşam koşulları altında mücadele veriyor.
    Enflasyon almış başını gidiyor, pahalılık had safhada ve ekonomik durum hiç iyi değil. 
***
    AK Parti ve MHP’nin Belediye Başkan Adayları, projelerini mi açıklayacaklar yoksa ekonomik koşullar altında ezilen vatandaşlarının sorunlarını mı çözmeye çalışacaklar? Çok farklı bir seçim atmosferi yaşayacağım ortada.
    Adayların işi hiç kolay değil.. 
    Emekli bir vatandaş, AK Parti’nin Belediye Başkan Adayına “Bizim halimiz ne olacak, geçinemiyoruz. Bunun için ne yapıyorsunuz?” diye bir soru sorduğu zaman, seçimlerin yerel değil genel seçim havasında geçeceğine en büyük işaret diye düşünüyorum.
#
Yorumlar (2)
Eryaman lı
27.01.2024 23:51
Cümleler doğrudur sen doğru isen, Doğruluk bulunmaz sen eğri isen. | Yunus Emre |
Eryaman lı
18.01.2024 00:31
Emekli liyim belediye başkanı görev ne ise doğru dürüst liyakat ile yapsın yeter benim ekonomik durum hükümet işi
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.