07 Ekim 2023 - Cumartesi

MANSUR YAVAŞ, MURAT ERCAN'DAN DERS ALSIN

Yaptığı yatırım ve hizmetlerle Sincan’ı ve Sincanlıları ihya eden Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, 4 buçuk yılda yaptıklarını tek tek sayarken...

Yazar - İbrahim Keskin
Okuma Süresi: 4 dk.
481 okunma
İbrahim Keskin

İbrahim Keskin

ikeskin2@gmail.com - 0 542 327 40 90
Takip EtGoogle News
    Yaptığı yatırım ve hizmetlerle Sincan’ı ve Sincanlıları ihya eden Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, 4 buçuk yılda yaptıklarını tek tek sayarken 58 Milyar bütçeye sahip olan ve Ankara’ya tek bir çivi dahi çakmayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a Sincanlılar büyük tepki gösteriyor. Sincan’da yaşayan vatandaşlarımız, “Sincan, Büyükşehir Belediyesi’nin varlığını  unuttu” şeklinde düşünüyorlar.
    Mansur Yavaş 58 Milyar TL bütçe ile sadece eski kreşlerin ya da çocuk kulüplerinin tabelalarını değiştirip ‘Kreş yaptık’ diyor. Sincan’da Murat Ercan sadece 5 tane kreş yapmadı tabi ki.  Murat Ercan’ın göreve geldiği günden bu yana sayısız yatırımları görebiliyoruz Sincan’da. Son dönemde 5 kreş, 4 tane köy konağı, 3 tane millet kıraathanesi ve 3 tane havuz. Yenikent’in çehresini değiştirecek çok büyük bir regresyon alanı yapımı devam ederken ilçe merkezine  modern bir AVm görüntüsüne sahip bir yer yapılıyor: ARASTA SİNCAN..
***
    Murat Ercan’ın her zaman vurguladığı “Biz 94 ruhu ile hareket ediyoruz” söyleminin gerçek olduğunu görebiliyoruz. Oysa Ankaralı olduğu için Sincan’dan da hatırı sayılır bir oy alan Mansur Yavaş,  bir şey üretmek, hizmet etmek gibi bir derdi olmadı. Halen böyle bir şeyi göremiyoruz. Bu sadece Sincan’da veya Etimesgut’ta yaşanmıyor. Ankara genelinde algı belediyeciliğinin dışında Mansur Yavaş’ın bu kadar bütçe olmasına rağmen hizmet üretememesini neyle açıklayabiliriz bilmiyorum.
    Ankara’da yaşayanlar, Sincanlılar, Etimesgutlular Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe belediyeleri kadar hizmet üretemediğini söylerken bu seçimlerde Mansur Yavaş’a oy yok diyorlar.
   Sincan Belediyesi’nin 2023 bütçesinin 1 milyar 300 milyon lira olduğunu, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ise 58 Milyar liralık bir bütçeye sahip olduğunu bir kez daha hatırlayacak olursak gerisini varın siz düşünün. Demek ki az bütçeyle çok iş yapılabiliyor. Üstelik Sincan Belediyesi’nin bir kuruş ta borcu yok. 
    Aynı şeyleri Etimesgut Belediyesi için de söyleyebiliriz.
***
    Ankara’ya çivi çakmayan Mansur Yavaş, 2024 yılında yapılacak seçimlerde bir kez daha Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olduğunu açıklarken sadece CHP’lilerin değil tüm Ankaralıların oyuna talip olduğunu çekinmeden söyleyebiliyor. 
    Artık bu kolay değil! Ankaralı, kendi öz evladı olarak gördüğü Beypazarlı Mansur Yavaş’a oy verecek gibi gözükmüyor. Vatandaşlar, Sincan Belediyesi’ni, Etimesgut Belediyesi’ni örnek göstererek Mansur Yavaş’ın Murat Ercan’dan, Enver Demirel’den belediyecilik dersi alması gerektiğini ifade ediyorlar. Durum böyle, 4 buçuk yılın özeti aynen bu şekilde..
***
    2019 seçim çalışmalarında Mansur Yavaş’ın Ankara’ya 58 km metro sözü verdiğini hepimiz biliyoruz. Daha dün gibi hepimizin hafızalarında. Kentsel dönüşüm çalışması (Mamak dışında; ki burada yapılan çalışmalar da eskinin devamıydı) göremedik. Yağan yağmurlar esnasında taşan mazgalları, sel götüren cadde ve sokakları yine hep birlikte gördük.
    Mazgalları bile temizleyemeyen bir Ankara Büyükşehir Belediyesi var. Başkent Ankara’nın Yavaş dönemini, kaybolan yıllar olarak tarih sayfalarına yazılacağını şimdiden söylemek gerekiyor. Ankaralıların, başkent’te yaşayanların artık Yavaş’tan bir beklentisi de kalmadı.
***
    Onun için tekrar ediyorum; Sayın Mansur Yavaş’ın, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’dan belediyecilik dersi alması gerekir. Az bütçeyle neler yapılabileceğini Sayın Ercan herkese gösteriyor. İnsan hayatına dokunan yatırımları görmek isteyenler Sincan’a dönüp bir baksın. Özellikle Mansur Yavaş..
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.