20 Mart 2023 - Pazartesi

Milletin Vekili mi? Genel Merkezin Vekili mi?

Ülkemiz 14 Mayıs’ta tarihi bir seçime gidiyor. Hem Cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilliği seçimleri birlikte yapılacak.

Yazar - İbrahim Keskin
Okuma Süresi: 5 dk.
519 okunma
İbrahim Keskin

İbrahim Keskin

ikeskin2@gmail.com - 0 542 327 40 90
Google News
    Ülkemiz 14 Mayıs’ta tarihi bir seçime gidiyor. Hem Cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilliği seçimleri birlikte yapılacak. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız, ikinci yüzyılına gireceğimiz 2023 çok çok önemli bir yıl olacak..
    6 Şubat’ta arka arkaya yaşadığımız depremler ve ardından geçtiğimiz hafta başında gelen sel felaketi, buna bağlı olarak 10 milyondan fazla insanımızın etkilendiği asrın felaketlerinin hemen ertesi yapılacak seçimler, ülkemizin geleceğinin kaderini de belirleyecek bir anlamda..
***
    Bu seçimler, geçmişte yapılan hiç bir seçime benzemiyor. Felaketlerin (2 yıla yakın yakamızı bırakamayan pandeminin ardından) ülkemizin yakasını bırakmadığı bir ortamda yıkılmadığımızı, ayakta kaldığımızı, enkazdan güçlenerek çıktığımızı 14 Mayıs seçimlerinde tüm dünyaya göstereceğiz..
    Evet dedik ya!
    Bu seçimler eski seçimlere benzemiyor diye.. Sıkıştırılmış, baskın bir seçim havası var. Zaman kısa, milletvekili aday adayları bile kendilerini tanıtma fırsatı bulamadılar. 
    Partilerin milletvekili kesin aday listelerinin belirlenmesiyle seçimlerin yapılacağı 14 Mayıs günü arasında çok fazla bir zaman yok. 20-25 günlük bir seçim çalışması adaylarla ancak yapılabilecek. 
    Demem odur ki, bu dönem milletve-kili adayı olacak isimler hem çok şanslı hem de çok şanssız. Şanslı diyorum çünkü ceplerinden çok fazla para harcamayacaklar. Şanssız, çünkü aday listeleri parti Genel Başkanlarının veya parti kurmaylarının, Genel Merkezlerin belirleyeceği isimler olacak.
    Milletin istediği vekil adaylarına sıranın geleceğini çok düşünmüyorum.
***
    3. Bölgenin Önemi
 
    Sincan, Etimesgut, Yenimahalle, Ayaş, Beypazarı, Nallıhan ilçelerimizi içine alan Ankara 3. seçim bölgesinde 12 milletvekili bizleri TBMM’nde temsil edecek. Geçtiğimiz haftaki yazımda vermiş olduğum ilçe nüfuslarını buradan bir kez daha sizlerle paylaşıyorum..
    TÜİK tarafından son açıklanan rakamlara göre Ankaramızın nüfusu 5 milyon 782 bini geçti.. Deprem sonrası göç dalgası nedeniyle bu nüfus 6 milyonun    üzerinde şu anda..
     3 seçim bölgesine ayrılan Ankara’da Sincan, Etimesgut, Yenimahalle gibi ilçelerimiz üçüncü seçim bölgesinde yer alıyor ve bu bölgede çıkacak milletvekili sayısı 12.. Geçtiğimiz seçimden bu yana bu rakam değişmedi yine aynı..
    İlçe nüfuslarımıza gelecek olursak;
    Etimesgut 614 bin891
    Sincan 572 bin 609
    Yenimahalle 704 bin 652
    Beypazarı 48 bin 357
    Ayaş 12 bin 998
    Nallıhan 26 bin 553
 
    Yukarıda da görüldüğü üzere yaklaşık 2 milyon insanımızın yaşadığı bir bölgedeyiz ve bu insanımız kendisini temsil edecek, mecliste kapısını çalmadan istediği zaman gidip görüşebileceği kendi içinden milletvekilleri istiyor. En azından bir kaç tane olsun diyor. Ama gelin görün ki durum öyle olmayacak gibi. Dedik ya, baskın seçim gibi bir hava oluştu. Aday belirlenmesinde milletin sesine kulak verilmeyecek. Eğilim yoklaması yapan partilerimiz var ama yine de son söz partilerin Genel Başkanlarında olacak gibi.
    Milletin vekilini değil Genel Başkanların vekillerini seçeçeğiz gibi...
    Bir düşünsenize, 14 Mayıs sonrası Ankara 3. Bölge milletvekillerinden 12 tanesinin hepsi olmasa bile 4-5 tanesinin içimizden çıkan birilerinin olduğunu..
    Etimesgut’tan 1, Sincan’dan 1, Yenimahalle’den 2, Ayaş-Beypazarı-Nallıhan ilçelerimizden en az ismin bizleri mecliste temsil ettiğini..
    Ne kadar güzel olur değil mi?
    İnşallah düşündüğümüz gibi olur..
    Hayırlısıya bekleyip göreceğiz.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları