25 Eylül 2023 - Pazartesi

MHP İLÇE KONGRELERİ ve CHP ANKARA İL KONGRESİ

Geçtiğimiz hafta sonu başta CHP Ankara İl Kongresi olmak üzere Ankara genelinde de MHP’nin ilçe kongreleri gerçekleştirildi.

Yazar - İbrahim Keskin
Okuma Süresi: 4 dk.
373 okunma
İbrahim Keskin

İbrahim Keskin

ikeskin2@gmail.com - 0 542 327 40 90
Takip EtGoogle News
   Geçtiğimiz hafta sonu başta CHP Ankara İl Kongresi olmak üzere Ankara genelinde de MHP’nin ilçe kongreleri gerçekleştirildi. Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçimler öncesinde oldukça önemliydi bu kongreler.
   Zaten MHP İlçe Başkanları, yeni atanan İl Başkanı Alparslan Doğan sonrası tamamen atamalar ile yenilenmişti. Cuma günü başlayıp Pazar günü biten ilçe 
kongreleri, yapılan bu atamaların tastiki anlamını taşıyordu. Ancak gözlediğimiz önemli gelişme ise MHP İlçe Kongrele-rine partililerin göstermiş olduğu yoğun ilgiydi. 
***
    14 Mayıs 2023 seçimlerinde başkentte oyları düşen MHP’lileri, salonları doldurduğunu gördükçe genel seçimlerde neredeydiniz diye sormak geldi içimden. Evet, MHP’nin bu kadar potansiyeli varken neden 14 Mayıs seçimlerinde oyları düştü bunu sorgulamaları gerekir.
    Bunu yaptıktan sonra 2024 Mart ayındaki yerel seçimlerde de sandıklara giderek adaylarına oy vermelidirler.
    Tabii ki bu kongreler MHP’nin ve Cumhur İttifakı’nın yerel seçimlerde durumunu belirleyici olacaktır. Gördüğümüz coşku ve kalabalık, Cumhur İttifakı adına beni oldukça umutlandırdı.
***
    CHP Ankara İl Kongresine gelecek olursak; zaten sonuç biliniyordu. Genel Merkezin destek verdiği aday Dr. Ümit Erkol, çok fark olmasa da Ankara İl Başkanlığını kazandı. İlçe örgütlerinin de büyük bir bölümü zaten kendisini destekliyordu. Pazar günü yapılan İl Başkanlığı seçiminde Dr. Ümit Erkol 340, diğer aday Sercan Çığgın ise 241 delegenin oyunu aldılar. Yarışı önde bitiren Erkol, CHP’nin yeni Ankara İl Başkanı oldu. 
    CHP’lilerin, örgütlerin yeni başkan ve yönetiminden beklentileri büyük. Önceki İl Başkanından memnun değillerdi çünkü. Erkol, parti tabanı iyi biliyor, partilileri iyi tanıyor. En azından önceki İl Başkanlarının düştüğü hatalara düşmez diye ümit ediyorum.
***
   Etimesgut’ta ki CHP’ye gelecek olursak;
   Mevcut İlçe Başkanı Cemal Emir’in, yaşanan olayların ardından istifa etmediğine göre görevden alınması bekleniyor. Her ne kadar kendisi yeni İl Başkanı Ümit Erkol’u desteklemesine, yanında poz vermesine rağmen bu beklenti oldukça yüksek. Çünkü Cemal Emir’in görevinde kaldığı her an, her saat CHP’nin Etimesgut’ta tükenişine sebebiyet veriyor. Zaten partililer ikiye bölünmüş durumda. Yaklaşan yerel seçimler öncesi, iddialı olduğu bir ilçede bu sorun çözülmez ise CHP’nin Etimesgut adayı Kemal Kılıçdaroğlu olsa bile burada seçim kazanması imkansız...
    O nedenle herkes gibi ben de Sayın Emir’in görevden alınmasını bekliyorum. En azından örgüt, CHP tabanı bir rahatlama içerisine girecek, vicdanlar rahatlayacaktır..
***
   CHP’nin Ankara Kurultay delegelerine baktığımız zaman başta Mansur Yavaş olmak üzere Fethi Yaşar, Memet Yula, Alper Taşdelen, Cemal Emir, Önder Ağ-dede, Fahri Yıldırım, Hikmet Tepe, Türkan Tan, Ali Haydar Hakverdi, Ayten Akpınar, Özkan Deniz gibi isimleri görüyoruz. Bu yazdıklarımızın bir bölümü de Etimesgut’tan kurultay delegesi olanlar.
    İsimlerle ilgili pek fazla yorum yapmayacağım ancak CHP’nin Ankara yapısının, büyük kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu’nu Genel Başkan seçmek üzerine kurgulanmış olduğunu görmekteyiz.
    Yeni bir anlamda değişim isteyenler için CHP’de bu bir hayal. Mevcut sistem ile Kemal Kılıçdaroğlu’nu yerinden etmek imkansız gibi görünüyor.
***
    Salı günü idrak edeceğimiz Mevlid Kandilimizin hepimize hayırlar getirmesini dilerken MHP İlçe Kongrelerinin, CHP Ankara İl Kongresinin başkentimize ve Türkiye’ye hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.
    Hayırlı kandiller..
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.