29 Ağustos 2023 - Salı

MANSUR YAVAŞ HİZMETTE ÇOK YAVAŞ..

Geçtiğimiz günlerde katılmış olduğum bir TV programında da aynı şeyleri söylemiştim..

Yazar - İbrahim Keskin
Okuma Süresi: 5 dk.
287 okunma
İbrahim Keskin

İbrahim Keskin

ikeskin2@gmail.com - 0 542 327 40 90
Takip EtGoogle News
    Geçtiğimiz günlerde katılmış olduğum bir TV programında da aynı şeyleri söylemiştim.. 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş’a oy vermiştim. Sırf Ankaralı olduğu için, ayrıca Cumhur İttifakı Adayı Mehmet Özhaseki’yi içime sindirememiş Sayın Yavaş’ı tercih etmiştim..
    Peki o günden bu yana geçen 4,5 yıl içerisinde ne oldu da kararını değiştirdin diye sorabilirsiniz..
    Bunu çok yalın bir dille anlatayım.
    Öncelikle Sayın Yavaş’ın Ankara ve ilçelerine yeterince hizmet götüremediğini hep birlikte görüyoruz. Sincan ve Etimesgut başta olmak üzere nereye hangi hizmeti yaptı, hangi sorunları çözdü.. Park yapmak, caddeleri düzenleyip asfaltlamak zaten belediyelerin asli görevi. Bunun dışında Ankara’nın geleceğine ışık tutacak, büyük sorun olarak gözükenleri çözecek neler yaptı hiç düşündünüz mü? 
   Koskoca bir sıfır..
***
    Diyebilirsiniz; Etimesgut’ta İstasyon Caddesinin sorununu çözerek alternatif bulvarı açtı. Yanlış, bir kere bu proje devam eden bir projeydi, kim seçilirse seçilsin zaten yapması gerekiyordu.
   Bütçesi Büyükşehir Belediyesi’ne göre çok cüzi gözükecek Sincan Belediyesi bile 4,5 yıl içerisinde Sincan’a 3 tane havuz kazandırdı. Büyükşehir Belediyesi, Sayın Yavaş ise Fatih Mahallesi’nde 15 Temmuz Stadyumunun hemen yanında duran havuzu bile bitiremedi.
    Yok efendim pandemiymiş, depremmiş, ekonomik kriz, Ukrayna-Rusya savaşıymış gibi baheneler üretmesin   CHP’li Büyükşehir Belediyesi. Hizmet üretemediği gibi allayıp pullayıp hizmetlerini algı üzerinden Ankaralılara yutturmayı iyi yaptığını söyleyebiliriz..
    Bugün CHP’liler bile Mansur Yavaş’tan haz duymuyor, sahiplenemiyor, kendi içlerinden birisi olarak görmüyor. Sayın Yavaş’ta bunun hakkını veriyor doğrusu. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde İYİ Partililerin sözünün daha çok geçtiğini ben değil CHP’liler söylüyor.
    O yüzden bundan sonra (eğer ki aday olursa) Mansur Yavaş’a benden oy yok!
***
    Dedik ki CHP’liler bile Yavaş’ı kabullenemediler. Sayın Yavaş’ın 2024 seçimlerinde CHP’den tekrar aday gösterilmesi bana göre zor gözüküyor.
    Sayın Yavaş, kazanamayacağı hiç bir seçime girmez. 2014 yılı seçimlerinde bir kazaya uğramıştı. Zaten 2019 seçimlerinde de kendisini zor ikna etmişlerdi.
    CHP’nin içinde Levent Gök, Alper Taşdelen gibi parti tabanından gelen, gerçek CHP’liler varken artık Yavaş’ın aday gösterilmesi çok çok zor.
    14-28 Mayıs seçimlerinde Ankarayı bırakarak Cumhurbaşkanı Adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu için şehir şehir gezen Yavaş’ın seçim meydanlarında yaptığı konuşmalarda işin bir başka yönü.
   Son seçimlerde Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasında çok fazla bir oy farkının olmadığını görüyoruz.
   Cumhur İttifakı (AK Parti ile MHP) yüzde 42’lerde, Millet İttifakı (CHP ile İYİ Parti) yüzde 43’ler ile bir adım önde. Çok fazla bir oy farkı yok. Eğer ittifaklar devam eder, Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na Ankaralı ve milliyetçi kökenden gelen bir aday çıkarırsa Yavaş aday olsa bile 2024’te umduğunu bulamaz.
    Bu konuda iddialıyım ve sözümün de arkasındayım..
    Şu günlerde Sayın Yavaş’ın ağzından hiç aday olacağı yönünde bir cümle duydunuz mu? Ben duymadım.. 
    Mansur Yavaş’ın 2019 seçimlerinde vaat ettiklerini bir düşünün, bir de bugünkü durumunu ve söz veripte yapamadıklarını bir düşünün. Bunları gazete sayfalarında yazmaya kalkarsak inanın en az 45-50 sayfalık bir gazete çıkarmamız gerekir.
    Neyse sözü fazla uzatmayalım.
    30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyor Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmetle anıyorum.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.