09 Aralık 2023 - Cumartesi

CHP Etimesgut'da Yerel Aday Konusunda Israrcı

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde Etimesgut’ta siyaset, özellikle CHP’de oldukça hareketli günler yaşıyor.

Yazar - İbrahim Keskin
Okuma Süresi: 4 dk.
519 okunma
İbrahim Keskin

İbrahim Keskin

ikeskin2@gmail.com - 0 542 327 40 90
Takip EtGoogle News
Mevcut Belediye Başkanı Enver Demirel’in yeniden Cumhur İttifakı’nın Adayı olmasına kesin gözüyle bakılırken  Etimesgut’un kuruluş tarihi olan 1990 yılından bu yana Belediye Başkanlığını kazanamayan CHP’de ise kafalar karışık. Son yapılan ilçe kongresinin ardından Etimesgut’ta ikiye bölünen CHP’liler, 2024 yılının Mart ayında yapılacak olan Belediye Başkanlığı seçimlerinde hata yapılmamasını istiyorlar. Bugüne kadar Belediye Başkanlığı için CHP’den 13 isim aday adayı oldu.
 
    14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan milletvekili seçimlerinde oy oranını yüzde 32’ye yükselten CHP, 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Millet İttifakı’nın adayı olan Kılıçdaroğlu’na yaklaşık yüzde 58 oy vermişti. Tüm bu gelişmelerin ardından, 2019 yılında az bir oy farkıyla Etimesgut Belediye Başkanlığını kaybeden CHP, 2024 seçimlerinde nasıl bir aday ile seçime gidecek merak konusu oldu.
 
    Belediye Başkanlığı için aday müracaatları sona ererken bugüne kadar Köksal Ünal, Sait Atalay, Cahit Kayalar, Hüsniye Erdoğan, Erkan Özdemir, Memet Yula, Adnan Dinçer, Adnan   Keskin, Kamil Kasabalı, Mehtap Tarakçı, Onur Öktem, Bahri Şaloğlu, Metin Akyüz adaylık için müracaat eden isimler oldu. Öte yandan İlçe Başkanı Cemal Emir’in adaylık için istifa etmesine rağmen bu konuda Genel Merkez’in istifasını kabul edip etmeyeceği bekleniyor.
 
    Evet, 13 isim müracaat etti. CHP’liler; Etimesgut’ta hata yapılmaması ve yerel bir aday ile seçime gidilmesi gerektiğini düşünüyor. Önceki seçimlerde olduğu gibi dışarıdan gelecek bir adayın, Etimesgut’u bilmeyen ve tanımayan bir adayın başarılı olamayacağını ifade eden partililer “Dışarıdan gelen bir adayla bu iş olmaz, Yenimahalle’de yaşayan, Çankaya’da yaşayan bir adayla macera aramaya gerek yok. Etimesgutlular gerçek Etimesgutlu bir adaya oy veriyorlar. Çakma Etimesgutlularla bu iş olmaz” diyerek 2024 seçimlerinde yerel aday istediklerinin altını çiziyor.
 
    Adaylık için müracaat eden isimlere baktığımız zaman ise bunların en az yarısının tanınmadığı ve dışarıdan gelen isimler olduğu açıkça ortada. 1990 yılında ilçe olan Etimesgut’ta CHP, bugüne kadar yapılan 7 yerel seçimde de başarılı olamadı. Son yıllarda nüfusu hızla artan ve 600 binleri geçen Etimesgut’ta, siyasi dağılıma bakacak olursak sosyal demokrat oyların oldukça fazla olduğu görülüyor. CHP’nin 2024 yılında yapılacak olan seçimlerde başarılı olabilmesi için mutlak ve mutlak yerel bir adayla seçime gitmesi gerekiyor. İYİ Parti ile ittifak olayının da ortadan kalktığını söylersek eğer, CHP’liler bu konuda “Macera aramaya gerek yok, dışarıdan gelecek ve Etimesgut’un yapısıyla uyuşmayan bir adayla sonuç yine hüsran olur” görüşündeler.
 
    31 Mart 2024 yılında yapılacak olan Belediye Başkanlığı seçimlerinde Etimesgut Belediyesi’ni bu kez mutlak kazanmak isteyen CHP’de, dışarıdan gelecek adaylara karşı tepkiler artmaya başladı. Son günlerde özellikle Adnan Dinçer’in CHP’nin Etimesgut Belediye Başkan Adayı olacağı yönünde çıkan haberler, Etimesgut’ta sert tepkilere yol açtı. Partililer başta Adnan Dinçer olmak üzere Adnan Keskin, Metin Akyüz, Kamil Kasabalı, Mehtap Tarakçı, Bahri Şaloğlu gibi isimleri red ediyorlar. CHP, 2019 yılında yapılan seçimleri de dışarıdan gelen bir adayla (Celal Çelik) yine kazanamamıştı. Bu kez Etimesgut’ta ki seçimlerde CHP’nin favori olması ise dışarıdan gelebilecek adayların iştahını kabartıyor.  CHP’liler ise kesinlikle kendi içinden ve yerel bir adayını çıkarabilecek potansiyele sahip olduklarını savunuyor.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.