14 Temmuz 2023 - Cuma

CHP'DE DELEGE SEÇİMLERİ BAŞLADI

3 Temmuz itibariyle başlayan CHP’de delege seçimleri devam ediyor ve 31 Temmuz itibariyle sona erecek. İlçe Örgütlerinde mahalle yapılanmalarında delege seçimleri çok heyecanlı olmasa da değişim umuduyla devam ediyor.

Yazar - İbrahim Keskin
Okuma Süresi: 3 dk.
1093 okunma
İbrahim Keskin

İbrahim Keskin

ikeskin2@gmail.com - 0 542 327 40 90
Google News
    3 Temmuz itibariyle başlayan CHP’de delege seçimleri devam ediyor ve 31 Temmuz itibariyle sona erecek. İlçe Örgütlerinde mahalle yapılanmalarında delege seçimleri çok heyecanlı olmasa da değişim umuduyla devam ediyor.
    Bu hafta sonu Pazar günü Etimesgut’ta 38 mahallede delege seçimleri yapılacak. Tıpkı Mamak ilçemizde olduğu gibi Etimesgut’ta, 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde CHP oldukça iddialı ve bu kez Belediyeyi kazancağız iddiaları ortaya atılıyor. Çünkü, Mayıs ayında yapılan seçimlerde oy oranını artıran CHP, en fazla oy oranına sahip olan parti oldu. Oylarını yüzde 31’e yükseltti. Öte yandan AK Parti’nin Etimesgut’ta oy oranı ise yüzde 27..
***
    Son seçimlerde alınan bu sonuçlar 
CHP’lileri oldukça umutlandırmışa benziyor. Ama delege seçimleri öncesinde ilçe örgütünde, partililerde geleceğe yönelik bir umut göremiyorum. 
    Kendi aralarındaki çekişmeler, sen-ben olacağım tartışmaları, henüz İlçe Başkan Adaylarının bile kim olacağı belirsiz iken her mahallede delege seçimleri için bir kaç listenin yarışa girmesi umtsuzluğu ortaya çıkarıyor.
    Mevcut İlçe Başkanı Cemal Emir’in tekrar aday olacağı söylenirken eski İlçe Başkanlarından Onur Öktem aday olacak mı olmayacak mı henüz belli değil. Öte yandan bir bayan İlçe Başkanı adayının da kongreye hazırlandığı kulağımıza gelenler arasında..
    Durum ne olursa olsun, CHP içerisinde yaşanan kavgalar, çekişmeler yerel seçimlere doğrudan yansıyor. Böyle devam   ederse, 2014 ve 2019 yılında yapılan yerel seçimlerin bir benzerini daha Etimesgut’ta görebiliriz.
***
    Etimesgut CHP İlçe Örgütünün bir duruş sergileyememesi, dirayetli duramaması ve Genel Merkeze karşı gücünü gösterememesi Belediye Başkan Adayının da dışarıdan ithal olarak gelmesine yol açıyor. 2019’da olduğu gibi.. 
2024’te de Belediye Başkan Adayının Genel Merkez tarafından belirlenmesi ihtimali oldukça yüksek. Bu nedenle sahip olduğu oy oranına bakmadan CHP’nin Etimesgut’ta işinin bir hayli zor olduğu görülüyor. Bir de ittifak ortağı İYİ Parti’nin ‘Aday bu sefer bizden olacak’ ta-leplerini de unutmamak gerekiyor.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları