19 Nisan 2023 - Çarşamba

SON BİR HAFTA BELİRLEYİCİ

Milletvekili Aday listeleri açıklandığı günden bu yana seçmenin kararsızlığı halen devam ediyor.

Yazar - İbrahim Keskin
Okuma Süresi: 3 dk.
463 okunma
İbrahim Keskin

İbrahim Keskin

ikeskin2@gmail.com - 0 542 327 40 90
Takip EtGoogle News
    Milletvekili Aday listeleri açıklandığı günden bu yana seçmenin kararsızlığı halen devam ediyor. 14 Mayıs ülkemiz için tarihi bir seçim olacak. Bunu he-pimiz biliyoruz. Siyasi partiler de bunu biliyor. Ancak milletvekili aday listeleri açıklandığı günden sonra, partililer, partilerine gönül verenler büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor.
    En büyük hayal kırıklığı AK Parti ve CHP cephesinde. AK Parti’de ilk sıralar Genel Merkez tarafından belirlenen isimler ile dolu. Yerel adaylar görmezden gelinmiş.
    Aynı durum CHP için de geçerli. Özellikle Ankara 3. Bölgede Genel Merkezin belirlediği isimler, kontenjan adayları tepki topladı.
    MHP ve İYİ Parti cephesinde ise işler yolunda gidiyor gibi.. Çünkü bu iki partinin de aday listelerinde seçilebilecek sırada yerel ve tanınmış isimlere daha çok yer verilmiş.
***
    Dediğimiz gibi aday listelerinde yer alan milletvekili isimleri tabanda hayal kırıklığı yaratırken seçimin kaderinin ne olacağını kestirebilmek için son bir haftaya bakmak lazım.
    Adaylar sahaya indiler, cadde cadde, sokak sokak, pazarda iftarda halkımızla bir araya gelmeye gayret gösteriyorlar. Ne kadar ilgi görüyorlar, ne kadar sözleri dinleniyor sizler daha iyi biliyorsunuz. Ama enteresan bir seçim (her ne kadar çok çok önemli desekde) sonucunu kestirmenin mümkün olmadığı bir seçim atmosferi yaşıyoruz.
    Adına ister baskın seçim, ister hızlandırılmış seçim deyin zaman oldukça kısa olduğu için seçim sonucuna yönelik bir tahminde bulunmak zor.
***
    Ankara 3. Bölgede AK Parti ile CHP, alacağı oylara göre 4 veya 5’er milletve-kili çıkarabilmek için yarışıyorlar. İYİ Parti ve MHP ise 2’şer milletvekili çıkarabilmenin hesaplarını yaparken acaba 3.’ncü bir vekil daha kazanabilir miyiz diye düşünüyorlar. 
    Ancak öte yandan yine bu bölgede TİP büyük bir sürpriz yapabilecek gibi görünüyor. TİP ittifak kurduğu Yeşil Sol Parti ile birlikte bir milletvekili çıkarırsa kimse şaşırmasın.
***
    Yerel isimlerin listelerde seçilebilecek bir yerde olmaması Ankara seçmeni için kararını vermede etkili olacak gibi. Seçmen mecliste kendisini temsil edecek aynı ilçede oturduğu, çayını kahvesini içtiği, sokakta karşılaştığı zaman merhaba diyebildiği isimleri maalesef göremedi. 
    Geçmişte kendisine yakın olmayan milletvekillerinden çok çeken Ankara-lılar bu seçimde ince eleyip sık dokuyorlar. Kararını verenler sandık başına gittiğinde hiç kimseden etkilenmeyecekler. Ancak kararsızlar için son dakikaya kadar bekleyecekler diyebiliriz.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.